Na hlavný obsah

VIDEO: DAC zvládol prvý duel s Dila Gori. O výsledku sa rozhodlo už v prvom polčase

Odveta je na programe o týždeň.

VIDEO: DAC zvládol prvý duel s Dila Gori. O výsledku sa rozhodlo už v prvom polčase
Na snímke uprostred Zsolt Kalmár (DAC) a Nika Gagnidze (Gori) počas súboja v úvodnom zápase 1. predkola Európskej konferenčnej ligy Foto: TASR

Futbalisti DAC Dunajská Streda triumfovali v úvodnom domácom zápase 1. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Dila Gori 2:1. Odveta je na programe o týždeň 20. júla v Gruzínsku.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Dila Gori 2:1

Góly: 33. Trusa, 36. Ramadan – 43. Kovtaľuk.

FC DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer (72. Gavrič), Dimun, Kalmár (72. Vitális) – Trusa (85. Veselovský), Krstovič, Ramadan

Dila Gori: Kucherenko – Wanderson, Etou (87. Tevzadze), Dzotsenidze, Čiteišvili – Parulava (64. Sardališvili), Santos, Victor – Gale, Kovtaľuk (64. Kuchianidze), Gomis (72. Mzwakali)

I. polčas

DAC už v druhej minúte pohrozil, keď priamy kop zahrával z 24 metrov Kalmár, loptu však poslal do rúk brankára. V 12. minúte hosťujúci Paruvala zo 17 metrov technickou strelou trafil tesne nad. Na konci prvej polhodinky DAC pohrozil dvakrát.

Najprv Andzouanova lopta z ostrého uhla letela tesne vedľa, o minútu neskôr aj Pintova šanca skončila u brankára Kucherenka. Aj keď boli hráči gruzínskeho mužstva aktívnejší, držali loptu viac na kopačkách, efektívnejší v koncovke bol DAC.

V 33. minúte aj otvoril skóre zápasu. Po peknej akcií najprv z blízka pohrozil Krstovič, loptu brankár vyrazil, odrazenú loptu však poslal Kalmár na hlavu Trusu, ktorý trafil do siete – 1:0.

Pozrite si, ako padol otvárací gól stretnutia:

O tri minúty neskôr DAC opäť udrel. Žlto-modrí získali loptu v strede poľa, Káčer našiel na ľavej strane nabiehajúceho Ramadana, ktorý peknou strelou poslal loptu do brány – 2:0.

Gól, ktorý posla DAC do vedenia 2:0:

V 40. minúte sa nebezpečnou strelou sa blysol aj Krstovič, ale Kucherenko stihol zakročiť. Hostia potom znížili, keď Kovtaľuk dostal výbornú loptu za obranu, z ostrého uhla z hranice päťky trafil do siete.

V nadstavenom čase mohol Kalmár zahrával priamy kop, jeho strela skončila na brvne.

II. polčas

Prvých dvadsať minút v druhom polčase sa bojovalo hlavne medzi šestnástkami, bez výraznejších šancí. To prinieslo viac nepresností a menej šancí na oboch stranách.

Kým v prvom polčase boli aktívnejší hostia, v druhom dejstve iniciatívu prebrala Dunajská Streda, ale bez gólového efektu. V 76. minúte Krstovič sklepol loptu Vitálisovi, jeho strelu však brankár kryl.

V nadstavenom čase mohol pridať tretí gól Gavrič, ktorý dostal výbornú loptu pred bránu, ale hosťujúca obrana v poslednej sekunde zakročila. V poslednej minúte nadstaveného času bravúrne zakročil brankár Petráš, ktorý zneškodnil strelu Galeho.

Zápas zhodnotil tréner DAC Dunajská Streda Adrián Guľa:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport