Na hlavný obsah

Vodič kamióna vrazil na D1 do diaľničnej patroly, cestári utrpeli zranenia

Kamión opakovane narážal do zvodidiel.

Vodič kamióna vrazil na D1 do diaľničnej patroly, cestári utrpeli zranenia
Diaľniční policajti riešili dopravnú nehodu na diaľnici D1, ktorú zavinil vodič kamiónu. Foto: Polícia SR - Trnavský kraj

Diaľniční policajti riešili vo štvrtok 20. júla popoludní dopravnú nehodu na diaľnici D1, ktorú zavinil vodič kamióna a zranili sa pri nej dvaja cestári. Pre nehodu museli diaľnicu a príjazdové cesty od Hlohovca a Piešťan v smere na Trnavu asi na hodinu uzavrieť a vodiči čakali v kolónach. Na sociálnej sieti o tom informuje trnavská krajská polícia, podľa ktorej k nehode došlo tesne pred križovatkou Trnava.

Vodič kamióna počas jazdy vyšiel z pravého jazdného pruhu a narazil do oceľových zvodidiel vpravo. Pokračoval však v jazde a opakovane narazil do oceľových zvodidiel vpravo, aby nakoniec nabúral prednou časťou do zadnej časti prívesného vozíka diaľničnej patroly so šípkou.

Vozidlo patrilo diaľničnej patrole, ktorá práve zabezpečovala v odstavnom jazdnom pruhu pokazené auto. „Pri nehode sa zranili obaja pracovníci z diaľničnej patroly, jeden bol v čase nehody v aute a druhý pred vozidlom. So zraneniami nôh ho previezli záchranári do nemocnice. Dychové skúšky na alkohol boli negatívne,“ uviedla v statuse polícia, podľa ktorej príčiny konania kamionistu sú naďalej v štádiu vyšetrovania.

Podľa stôp z miesta a priebehu nehody sa u vodiča kamióna mohlo jednať o mikrospánok, únavu alebo náhlu zdravotnú nevoľnosť. Polícia preto odporúča po približne každých dvoch hodinách dlhej cesty spraviť si aspoň 15-minútovú prestávku a aj za volantom myslieť na dodržiavanie pitného „nealko“ režimu. Ak sa začne cítiť vodič počas jazdy unavený alebo ospalý, mal by si nájsť čo najrýchlejšie bezpečné miesto na státie a oddýchnuť si.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny