Na hlavný obsah

Vodičke prišlo za volantom nevoľno a autom narazila do budovy školy vo Wimbledone. Jedno dieťa zomrelo

Zranenia utrpelo celkovo deväť ľudí.

Jedno dievča zahynulo vo štvrtok (6. 7.) v londýnskej štvrti Wimbledon po tom, čo terénne auto narazilo do budovy jednej z tamojších základných škôl. Uviedla to miestna polícia, informovala o tom agentúra AFP.

Vodičku na mieste zadržala polícia, je podozrivá zo spôsobenia smrteľnej nehody nebezpečnou jazdou. Polícia incident nevyšetruje ako teroristický čin. Podľa denníka Daily Mail žene prišlo počas jazdy nevoľno, v dôsledku čoho stratila kontrolu nad vozidlom.

Prvé volanie na tiesňovú linku prijali krátko pred 10.00 h miestneho času (11.00 h SELČ).
Daily Mail spresnil, že do budovy súkromnej dievčenskej školy na Camp Road narazilo vozidlo Land Rover. Ročné školné v tomto vzdelávacom zariadení pre dievčatá od štyroch do 11 rokov predstavuje zhruba 16 000 libier (takmer 19 000 eur).

Londýnsky hasičský zbor uviedol, že asistoval záchranným zložkám pri zasahovaní na mieste nehody dvoma zásahovými oddielmi a dvoma hasiacimi vozidlami.

Londýnska metropolitná polícia uviedla, že vodička, ktorá autom narazila do budovy, po nehode zostala na mieste incidentu. Žene malo prísť počas jazdy nevoľno, v dôsledkom čoho stratila kontrolu nad vozidlom, uvádza denník.

Deti boli v čase nehody vonku na podujatí pri príležitosti záveru školského roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet