Na hlavný obsah

Bývalého advokáta Mikuláša Černáka prepustili zo zadržania, stíhaný bude na slobode

Františka Poláka zadržali pre korupciu.

Bývalého advokáta Mikuláša Černáka prepustili zo zadržania, stíhaný bude na slobode
Na archívnej snímke policajná eskorta priváža obvineného advokáta Františka Poláka na výsluch. Foto: TASR/Pavol Zachar

Obvinený advokát František Polák bude stíhaný na slobode. O jeho prepustení zo zadržania rozhodla v nedeľu (27.8.) sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Rozhodnutie nie je právoplatné, sťažnosťou prokurátora sa bude zaoberať Najvyšší súd (NS) SR. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková

Téme sa venoval redaktor RTVS Timotej Píš:

Prokurátor navrhoval vzatie obvineného do tzv. preventívnej väzby pre obavy z pokračovania v trestnej činnosti. O sťažnosti prokurátora proti prepusteniu obvineného zo zadržania by mal rozhodovať Najvyšší súd SR 6. septembra o 13.00 h.

Zadržaný je v rámci akcie Corrumpere 1

Advokát František Polák bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb na slobodu.

Spolu s Ľubomírom Arpášom a Ľubomírom T. čelí František Polák aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko