Na hlavný obsah

Dôchodcom sa nepáči predvolebná rétorika premiéra a vlády, adresovali Ódorovi otvorený list

Premiér tvrdí, že sú preňho dôležité všetky vekové skupiny.

Dôchodcom sa nepáči predvolebná rétorika premiéra a vlády, adresovali Ódorovi otvorený list
Predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor. Foto: TASR/Dano Veselský

Pred septembrovými parlamentnými voľbami narastá generačné rozdeľovanie spoločnosti. V otvorenom liste predsedovi vlády SR Ľudovítovi Ódorovi to uviedol predseda Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) Michal Kotian. Od šéfa exekutívy očakáva, že tak, ako apeluje na účasť mladých voličov, vyjadrí aj rešpekt k dôležitosti hlasov starších. Premiér reagoval, že sú preňho dôležité všetky vekové skupiny obyvateľov.

Kotian kritizuje jednostranné zameranie sa premiéra i vlády na mladých voličov pri výzve na účasť na voľbách. „Čoraz viac nadobúdame pocit, že my, seniori, už nemáme čo rozhodovať o smerovaní našej krajiny po voľbách a že podstatné budú najmä hlasy mladých a Slovákov zo zahraničia. Je to aj vaša rétorika, pán premiér, ktorá k tomu prispieva. Prehlbuje sa tak ďalšie rozdeľovanie slovenskej spoločnosti, nestabilita a napätie,“ upozornil Kotian.

Ódora preto vyzval, aby spoločne s JDS vyhlásením deklaroval, že rovnakú váhu, akú má hlas mladých voličov, prikladá aj názoru seniorov a že mu záleží na ich účasti vo voľbách. „Rovnako vás chcem úprimne požiadať o návrhy riešení, ako by sa dala súčasná opísaná situácia do predčasných volieb riešiť v prospech medzigeneračnej súdržnosti na Slovensku,“ dodal Kotian.

Pre predsedu vlády sú dôležité všetky vekové skupiny obyvateľov, reagoval jeho hovorca Peter Majer. „Pri výzve voliť poštou zo zahraničia mal premiér na mysli všetkých, bez rozdielu veku,“ doplnil. Ódor podľa jeho slov plánuje výzvy na účasť vo voľbách zintenzívniť s blížiacim sa termínom parlamentných volieb koncom septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko