Na hlavný obsah

Dráma na železničnej stanici: Policajtom sa podarilo zachrániť mladého muža, ktorému hrozila smrť

Muža sa po viacdňovej hospitalizácii podarilo zachrániť.

Dráma na železničnej stanici: Policajtom sa podarilo zachrániť mladého muža, ktorému hrozila smrť
Policajti zachránili muža, ktorému hrozilo udusenie. Foto: Polícia SR / Košický kraj

Včasný zásah hliadky Železničnej polície v Trebišove zachránil život mladého muža pred udusením. Členovia hliadky Matúš Handura a Róbert Szűcs prijali telefonické oznámenie, že v stanici Kuzmice (okres Trebišov) je odstavený nákladný vlak, naložený prachovou železnou rudou, do ktorého mala pri jeho odchode zo stanice Michaľany (okres Trebišov) naskočiť osoba.

Ako informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti, policajti po príchode začali prehľadávať nákladné vozne. V jednom z vozňov spozorovali čiastočne zasypanú osobu ležiacu tvárou v rude.

„Zisťovali či javí známky života. Osoba sa nehýbala a nereagovala,“ skonštatovala polícia. Na miesto boli privolaní hasiči, záchranná zdravotná služba a zároveň policajti požiadali Železnice SR (ZŠR) o vyskratovanie elektrického vedenia nad vozňom.

„Po vyskratovaní spoločne so zamestnancom ŽSR začali uvoľňovať dvere vozňa a lopatami odsypávať železnú rudu. Po vytiahnutí osoby jej poskytli prvú pomoc a následne ju odovzdali do starostlivosti zamestnancom rýchlej zdravotnej služby,“ uviedla polícia. Dodala, že 27-ročného muža sa po viacdňovej hospitalizácii podarilo zachrániť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny