Na hlavný obsah

KDH má novú posilu, rady kresťanských demokratov rozšíri bývalý minister spravodlivosti

V hnutí bude zastupovať oblasť spravodlivosti a vnútra.

KDH má novú posilu, rady kresťanských demokratov rozšíri bývalý minister spravodlivosti
Billboard do predčasných parlamentných volieb strany Kresťanskodemokratické hnutie. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Rady mimoparlamentného KDH posilňuje exminister spravodlivosti a niekdajší predseda Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas. V hnutí bude zastupovať oblasť spravodlivosti a vnútra. Informovala o tom hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

„Impulzom pre mňa boli aj udalosti posledných týždňov, v ktorých sme svedkami hlbokej krízy inštitúcií zodpovedných za presadzovanie práva. Idea právneho štátu a boj proti korupcii sa nemôže stať rukojemníkom nerozvážnosti, osobných ambícií či dokonca túžby po pomste,“ odôvodnil Karas.

S predsedom KDH Milanom Majerským sa podľa vlastných slov zhoduje v tom, že budovať spravodlivý štát a bojovať proti korupcii je možné iba kompetentným a zodpovedným prístupom založeným na úcte k právu a hodnotám. Práve v oblastiach spravodlivosti a práva sa treba nevyhnutne vrátiť k úcte k pravidlám.

„V tejto krajine nesmie nikto stáť nad zákonom. Príchod Viliama Karasa do nášho tímu ešte viac zvýrazňuje pripravenosť KDH pomôcť ľuďom na Slovensku, aby sa mali lepšie v každej oblasti života, vrátane spravodlivosti a bezpečnosti,“ odkázal Majerský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko