Na hlavný obsah

Kyjevom sa ozývali explózie. Trosky rakety zasiahli detskú nemocnicu, v celej krajine vyhlásili poplach

Starosta Kyjeva Kličko vyzýva, aby ľudia zostali v krytoch.

Kyjevom sa ozývali explózie. Trosky rakety zasiahli detskú nemocnicu, v celej krajine vyhlásili poplach
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Kyjeve sa dopoludnia ozvalo niekoľko explózií, informoval na komunikačnej platforme Telegram starosta mesta Vitalij Kličko. Výbuchy potvrdili tiež svedkovia agentúry Reuters na mieste. V celej Ukrajine bol vyhlásený letecký poplach, upozornil server Meduza. Informácie o možných obetiach alebo zranených zatiaľ nie sú.

„Zostaňte v krytoch! „vyzval Kličko obyvateľov Kyjeva na telegrame. V ďalšom príspevku uviedol, že trosky rakety sa zrútili na detskú nemocnicu, incident ale podľa neho nikomu neprivodil zranenia ani nespôsobil vážne škody.

Správa mesta upozornila, že bola zaktivizovaná protivzdušná obrana. Výbuchy bolo počuť aj na ďalších miestach na Ukrajine vrátane Chmelnyckej a Vinnyckej oblasti, uviedla stanica Suspilne.

Ukrajinské letectvo uviedlo, že smerom na Kyjevskú oblasť boli vypálené balistické rakety Kinžal. Letecký poplach v celej Ukrajine predtým vyhlásilo asi o desiatej dopoludnia miestneho času (deväť SELČ) kvôli štartu ruskej stíhačky MiG-31, ktorá môže niesť rakety Kinžal, z ruského letiska v Nižegorodskej oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet