Na hlavný obsah

Lesnícka fakulta preverí štúdium poslanca Miroslava Suju. Univerzita odmieta tvrdenia o neštandardných podmienkach

Sujov školiteľ práce je kandidoval za Republiku v komunálnych voľbách.

Lesnícka fakulta preverí štúdium poslanca Miroslava Suju. Univerzita odmieta tvrdenia o neštandardných podmienkach
Na snímke Miroslav Suja. Foto: TASR/Pavol Zachar

Lesnícka fakulta Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) preverí napĺňanie podmienok štúdia a ich doterajšie plnenie doktorandom Miroslavom Sujom. Informovala o tom Ľubica Benková z kancelárie rektora univerzity. Na pochybnosti v súvislosti so štúdiom nezaradeného poslanca Národnej rady SR upozornil Denník N.

Prijímacie konanie podľa univerzity prebehlo štandardným spôsobom. „Miroslava Suju na externé doktorandské štúdium prijal na odvolanie vtedajší dekan Lesníckej fakulty Viliam Pichler,“ uvádza TUZVO v komuniké po mimoriadnom zasadnutí vedenia univerzity.

Podaný má byť tiež návrh na etickú komisiu TUZVO, ktorá sa bude zaoberať možným konfliktom záujmov aktérov tohto prípadu.

Univerzita je proti prejavom extrémizmu

Univerzita deklaruje, že sa riadi platnou legislatívou, zakladá si na rovnakých podmienkach pre všetkých študentov a neposkytuje prispôsobené podmienky vzdelávania pre nikoho. Zároveň je zásadne proti prejavom extrémizmu. Odmieta tvrdenie o vytvorení neštandardných podmienok štúdia pre jedného zo študentov.

Suja, ktorý kandiduje v predčasných parlamentných voľbách za hnutie Republika, nerobí podľa Denníka N samostatnú výskumnú prácu. Má figurovať v kolektíve autorov pri piatich prácach, kde je podpísaný aj odborný asistent, ktorý je zároveň Sujovým poslaneckým asistentom. Sujov školiteľ zas podľa denníka kandidoval za Republiku v komunálnych voľbách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko