Na hlavný obsah

MEDIAN SK pre RTVS: S úradníckou vládou je nespokojná takmer polovica Slovákov. Nemáme podporu parlamentu, reaguje Ódor

Najväčšiu nespokojnosť cítia voliči SNS, Smeru a Republiky.

MEDIAN SK pre RTVS: S úradníckou vládou je nespokojná takmer polovica Slovákov.  Nemáme podporu parlamentu, reaguje Ódor
Predseda vlády Ľudovít Ódor. Foto: TASR/Jaroslav Novák

V druhej polovici augusta uplynulo 100 dní od vymenovania úradníckej vlády premiéra Ľudovíta Ódora. Exkluzívny prieskum agentúry MEDIAN SK pre RTVS zisťoval, ako sú ľudia spokojní s jej pôsobením. O prvých sto dňoch vlády povedal viac poverený premiér Ľudovít Ódor v diskusnej relácii O 5 minút 12.

Spokojnosť s pôsobením úradníckej vlády pod Ódorovým vedením deklaruje podľa prieskumu 38 percent Slovákov – z toho 10 percent je veľmi spokojných a 28 percent skôr spokojných.

Naopak, nespokojnosť s Ódorovou vládou vyjadrilo 44 percent – rovnaký podiel občanov SR je skôr a veľmi nespokojných (po 22 percent). Zvyšných 18 percent Slovákov nevedelo alebo nechcelo vyjadriť svoj názor.

Spokojnosť vyjadrili najmä voliči SaS, Progresívneho Slovenska a Demokratov. Najväčšiu nespokojnosť vyslovili stúpenci strán SNS, Smer-SD a hnutia Republika.

Reakcia povereného premiéra na prieskum

Ódor priblížil, ako vyzeral začiatok pôsobenia novej úradníckej vlády: “V prvých mesiacoch sme sa predovšetkým sústredili na to, čo horelo a čo bolo treba dať do poriadku.” Dodal, že to znamenalo pomoc rodinám, financovanie zdravotníctva, energetickú pomoc aj čerpanie eurofondov.

“Pre mňa je úplne kľúčové, aby tie očakávania boli nastavené správne, lebo my tu nevládneme s podporou parlamentu. My nemôžeme mať pod kontrolou nejaké zákony,” vyjadril sa k prieskumu spokojnosti občanov s vládou Ľudovít Ódor.

Premiér dodal, že úradnícka vláda nemá ani financie a zdedila deficit rozpočtu. “To hodnotenie podľa mňa odráža tú skutočnosť na Slovensku, že pochopiteľne nie je možné za taký krátky čas spraviť zázraky,” skonštatoval Ódor.

Tému spracoval v reportáži redaktor RTVS Jakub Horáček.

Exkluzívny prieskum pre RTVS vykonala agentúra MEDIAN SK medzi 21. a 24. augustom na vzorke 1 005 respondentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko