Na hlavný obsah

Moskva opäť čelila dronovému útoku, bezpilotné lietadlá zostrelila protivzdušná obrana

Starosta Moskvy neuviedol, koho považuje za útočníka.

Moskva opäť čelila dronovému útoku, bezpilotné lietadlá zostrelila protivzdušná obrana
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Ruská protivzdušná obrana zostrelila dve bojové bezpilotné lietadlá smerujúce na Moskvu, informovala v stredu (9. 8.) moskovský primátor Sergej Sobianin. Správu o tom priniesla agentúra AFP. Tá dodala, že ide o ďalší z vlny útokov dronov zameraných na ruské hlavné mesto.

„Bol zaznamenaný pokus dvoch bojových dronov o vlet do mesta. Oba zostrelila protivzdušná obrana. Jeden v oblasti Domodedova (na juhu metropolitnej oblasti Moskvy), druhý v blízkosti Minskej magistrály (v Moskovskej oblasti),“ napísal Sobianin v statuse zverejnenom na platforme. Neuviedol však, koho považuje za útočníka.

Informácie o obetiach, zranených či škodách spôsobených zostrelením dronov nateraz nie sú k dispozícii. Podľa Sobianina na mieste zasahujú záchranné zložky. Neskôr ruské ministerstvo obrany uviedlo, že drony sa pokúsili zaútočiť na ciele v Moskovskej oblasti a zničili ich. Informovala britská stanica BBC.

Podľa ruských predstaviteľov sú tieto údery najmenej tretím útokom na Moskvu v priebehu jedného týždňa.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 30. júla varoval, že vojna sa vracia späť do Ruska, pričom terčom útokov budú symboly moci a vojenské základne. Jedným z nich bola aj výšková administratíva budova v obchodnej štvrti Moskvy, ktorú trosky zneškodneného dronu zasiahli dvakrát v rozpätí niekoľkých dní.

Okrem Moskvy sú útoky dronov často zamerané aj na Ruskom anektovaný Krymský polostrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet