Na hlavný obsah

Najdôveryhodnejším politikom ostáva prezidentka Čaputová. Pellegrini si pohoršil, ukázal prieskum Ipsosu

Dvojkou v dôveryhodnosti je premiér Ódor.

Najdôveryhodnejším politikom ostáva prezidentka Čaputová. Pellegrini si pohoršil, ukázal prieskum Ipsosu
Na snímke zľava prezidentka SR Zuzana Čaputová, poverený premiér SR Ľudovít Ódor a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR/Jakub Kotian, TASR/Jaroslav Novák, koláž RTVS

Slováci radia medzi najdôveryhodnejšieho politika aj v auguste prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Tesne za ňou sa drží premiér Ľudovít Ódor, ktorý na druhej priečke nahradil šéfa Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N.

Líder strany, ktorá sa v posledných predvolebných prieskumoch drží na tretej pozícii, klesol v porovnaní s poslednými prieskumami agentúry Ipsos o dve miesta, teda na štvrtú priečku. Za tretieho najdôveryhodnejšieho politika respondenti označili lídra najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica.

Najviac odpovedí s označením „rozhodne dôverujem“ odovzdali opýtaní prezidentke Čaputovej (23 percent). Najmenej takýchto označení z prvej štvorky získal Peter Pellegrini (deväť percent).

Prieskum ukázal, že najviac Slováci nedôverujú šéfovi hnutia OĽANO a priatelia Igorovi Matovičovi (78 percent). Dôveru mu vyjadrilo 14 percent respondentov. Za druhého najnedôveryhodnejšieho politika opýtaní označili lídra strany SaS Richarda Sulíka (70 percent).

Rovnakú mieru nedôvery ľudia vyslovili expremiérovi Eduardovi Hegerovi a súčasnému predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (65 percent).

Prieskum tiež ukázal, že mená členov poverenej vlády Ľudovíta Ódora sú vo verejnosti pomerne neznáme. Pri samotnom premiérovi zvolilo možnosť „nepoznám“ 11 percent opýtaných.

Najneznámejším vládnym menom je podľa Ipsosu poverený šéf diplomacie Miroslav Wlachovský, ktorého nepoznala takmer polovica opýtaných (44 percent). Ministra zdravotníctva Michala Palkoviča nepoznalo 35 percent respondentov a ministerku spravodlivosti Janu Dubovcovú takmer tretina z nich (31 percent).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko