Na hlavný obsah

Neďaleko Nitry sa zrútilo športové lietadlo, pád neprežili dvaja ľudia. Polícia začala trestné stíhanie

Zomreli muž a žena.

Neďaleko Nitry sa zrútilo športové lietadlo, pád neprežili dvaja ľudia. Polícia začala trestné stíhanie
Pád neprežili dvaja ľudia. Foto: RTVS

V Podhoranoch blízko Nitry sa v utorok (29. 8.) večer zrútilo malé športové lietadlo. Zahynuli v ňom dvaja ľudia. Záchranári po necelej hodine hľadania našli lietadlo v kroví. Pomáhali im pri tom aj miestni obyvatelia.

Dvojmiestne športové akrobatické lietadlo havarovalo zhruba 200 metrov za starým družstvom v Podhoranoch. „Padal kolmo dole, bez motorov – snažil sa asi ešte štartovať alebo niečo, ale bolo to bez nejakého nárazu, výbuchu. Padol presne za horu,“ opísal svedok pád lietadla.

Polícia už v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragédie sú podľa polície predmetom vyšetrovania.

Na mieste nehody natáčal redaktor RTVS Miroslav Lyko:

Záchranári prišli po zotmení. Miesto havárie im ukázali ľudia z dediny. „Oni to tu obehávali na štvorkolkách a nenaši, ale my sme decká poslali pozrieť druhú stranu role a potom ho našli v tých kríkoch,“ pokračoval svedok.

V lietadle zahynuli dvaja ľudia – muž a žena. Veliteľ zásahu hasičov sa k udalosti na mieste nechcel vyjadriť. Čakal na príchod pracovníkov Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny