Na hlavný obsah

Nemeckého pedofila poslal súd do basy na desať rokov. Zneužil 23 detí, svoje činy si nahrával

Obetiam má zároveň zaplatiť odškodné.

Nemeckého pedofila poslal súd do basy na desať rokov. Zneužil 23 detí, svoje činy si nahrával
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

Súd v západonemeckom Kolíne nad Rýnom v utorok (29. 8.) poslal na desať rokov do väzenia muža za to, že zneužil 23 detí, ktoré mal na starosti. Muž, ktorý si svoje činy nahrával a ktorého odborný posudok označil za nebezpečného, chlapcov a dievčatá zneužíval okrem iného u nich doma, kde sa o ne mal starať.

Súčasťou zatiaľ neprávoplatného rozsudku je úhrada odškodného pre obete. Výška sumy v eurách je podľa verejnoprávnej stanice WDR až päťmiestna.

Muž sa cez internetový portál sprostredkúvajúci stráženie detí nechával najímať rodičmi, ktorým predkladal falošné odporúčacie listy. Taktiež sa mu podarilo získať prácu ako výpomoc v niekoľkých kolínskych škôlkach. Deti zneužíval nielen u nich doma, ale tiež vo svojom byte či napríklad v šatniach bazénov.

Podľa prokuratúry teraz 34-ročný muž zneužíval deti od roku 2019 do vlaňajšieho mája. Jeho obetiam bol jeden rok až šesť rokov, jedna z dievčat bola navyše ťažko postihnutá.

Podľa aktuálnej štatistiky Spolkového kriminálneho úradu (BKA) sa v Nemecku v minulom roku stalo každý deň obeťou sexuálneho násilia 48 detí. Splnomocnenkyňa nemeckej vlády pre boj proti zneužívaniu detí Kerstin Clausová upozorňuje, že táto bilancia však vychádza len z odhalených prípadov, takže skutočný rozsah môže byť výrazne vyšší.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet