Na hlavný obsah

Niké liga má nového lídra, dno tabuľky okupujú zástupcovia východu

Duel medzi Slovanom a Michalovcami odložili.

Niké liga má nového lídra, dno tabuľky okupujú zástupcovia východu
Na čelo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa dostala Žilina. Foto: TASR, koláž: RTVS

DAC si poradil so Zlatými Moravcami

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v nedeľňajšom zápase 4. kola Niké ligy na ihrisku Zlatých Moraviec 2:0. Pre domácich to bola tretia prehra v sezóne, po ktorej sú s jedným bodom na priebežnom 10. mieste o skóre pred Michalovcami a Košicami.

Dunajská Streda ešte neprehrala a po druhom víťazstve v sezóne je s 8 bodmi na priebežnom 4. mieste za 9-bodovými Žilinou, Podbrezovou a Trenčínom.

ViOn Zlaté Moravce – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)

Góly: 23. Káčer, 90.+4 Veselovský. Rozhodovali: Smolák – Bednár, Poláček, ŽK: Čonka, Gono, Mondek, Nagy – Niarchos

Zlaté Moravce: Slávik – Suľa, Moško, Nagy, Čonka – Gono, Duga, Švec (57. Mijič) – Mondek (75. Nsumoh), Čerepkai, Weir (57. Brenkus)

Dunajská Streda: Popovic – Alex Pinto, Risvanis, Csinger, Andzouana – Káčer, Dimun, Ramadan (76. Veselovský) – Trusa (88. Niarchos), Herc (90.+3) Gruszkowski, Gavrič (76. Mendez)

Hostí poslal do vedenia v 23. minúte Káčer, keď sa po Ramadanovej prihrávke zbavil protihráča a strelou z hranice šestnástky prestrelil brankára Slávika. Domáci sa snažili o ofenzívu, najmä v druhom polčase pridali v snahe o vyrovnanie.

Ich najväčšiu šancu nevyužil v 74. minúte Gono, keď sa vyznamenal brankár Popovič. Skóre zápasu uzavrel striedajúci Veselovský. Vyťažil z vabanku, ku ktorému sa domáci odhodlali v nadstavenom čase, keď sa do šestnástky vybral aj brankár Slávik.

Podbrezová prvýkrát pocítila trpkosť prehry

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 4. kola Niké ligy na domácom trávniku nad FK Železiarne Podbrezová 2:0 a pripísali si prvý triumf v sezóne. Naopak, hostia stratili prvýkrát body a figurujú na druhom mieste o skóre za Žilinou.

Trnava sa dostala do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu, keď Bukata pristavil loptu Bainovičovi a ten strelou zo strednej vzdialenosti napol sieť. Druhý gól padol tri minúty po zmene strán, Štefánik odcentroval zľava a Breznik upravil hlavou na 2:0.

FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 45.+3 Bainovič, 48. Breznik. Rozhodoval: Kišš, ŽK: Kompan, Oseni, Procházka, Bainovič – Bajo, Grešák, Bartoš, 2716 divákov.

Trnava: Takáč – Šulek (79. Koštrna), Štetina (46. Ujlaky), Gorosito, Breznik – Bukata (67. Procházka), Bainovič, Štefánik -Azango (74. Ofori), Ristovski, Oseni (74. Daniel)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Oravec – Kováčik, Bajo (46. Špyrka), Paraj (61. Assinor), Grešák (70. Talakov) – Galčík (86. Kuzma), Kabongo, Ďatko (61. Blahút)

Žilina na čele

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili na ihrisku FC Košice 3:0 v sobotňajšom zápase 4. kola Niké ligy.

FC Košice – MŠK Žilina 0:3 (0:2)

Góly: 9. Sauer, 23. Essomba, 74. Iľko. Rozhodovali: Dohál – Košecký, Čajka, ŽK: Golikov, Krivák – Ďuriš, Stojčevski, Belaník, Rusnák

Košice: Kira – Šindelář, Krivák (80. Greššák), Jakubko (62. Petrák) – Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák (62. Vasiľ) – Pačinda, Medved (62. Sagna), Faško

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Nemčík – Bari, Sauer (79. Myslovič), Gidi, Javorček (64. Rusnák) – Essomba (64. Addo), Ďuriš, Iľko (79. Adang)

Za tretím víťazstvom v sezóne vykročili vydareným úvodom zápasu, keď v 9. minúte Sauer zužitkoval prihrávku Bariho po chybe Košičanov. Od 23. minúty viedli hostia už 2:0 zásluhou Essombu, ktorý bol na konci rýchleho protiútoku hostí.

Na snímke uprostred brankár Matúš Kira (Košice) a vpravo Dávid Ďuriš (Žilina). Foto: TASR

Košičania sa viackrát dostali k ofenzívnym akciám, ale chýbal im dôraz aj presnosť v zakončení. V úvode druhého polčasu sa neujala ani šanca Šindelářa a hostia, ktorí si bez väčších problémov strážili dvojgólový náskok, poistili svoje víťazstvo v 74. minúte. Presadil sa Iľko, keď sa po zaváhaní súpera dostal za obranu domácich – 0:3.

Nováčik najvyššej súťaže FC Košice má po troch odohratých zápasoch na konte jeden bod a je o skóre na poslednom 12. mieste. Žilinčania poskočili na čelo tabuľky.

Dvanásť minút skazy

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v 4. kole Niké ligy nad MFK Ružomberok 4:1. Všetky góly dali domáci v prvom polčase, po prestávke hostia už len skorigovali stav. Trenčín poskočil na tretiu priečku tabuľky, keď nazbieral deväť bodov rovnako ako prvá Žilina a druhá Podbrezová, ktorá odohrá svoj duel 4. kola v nedeľu v Trnave.

AS Trenčín – MFK Ružomberok 4:1 (4:0)

Góly: 27. Kozlovský, 30. Gong, 37. Kupusovič, 38. Soares – 84. Gerec. Rozhodovali: Glova – Vass, Bobko, ŽK: Bariš – Kotula, Šefčík, 1512 divákov.

AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Ibrahim, Bariš (46. Bagin), Gajdoš (67. D. Hollý) – Gong (59. Sunday), Kupusovič (80. Akila), Soares (80. Demitra)

MFK Ružomberok: Krajčírik – Mrva, Maslo, Malý, Kotula (46. Úradník) – Luterán, Domonkos (57. Chrien), Lavrinčík (46. Zsigmund) – Chobot (57. Gerec), Boďa, Šefčík (85. Tučný).

Skalica s treťou prehrou po sebe

V piatkovej predohrávke 4. kola futbalovej Niké ligy zdolala Banská Bystrica doma Skalicu 2:1 a tretíkrát za sebou bodovala, keď tentoraz otočila nepriaznivý stav z 0:1. Hostia prehrali tretí duel v sérii.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 2:1 (1:1)

Góly: 14. Arevalo, 83. B. Ľupták – 9. Uhrinčať (vlastný). Rozhodovali: Micheľ – Pozor, Roszbeck, ŽK: Willwéber, Uhrinčať – M. Hollý, Rudzan. 1517 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Migaľa (56. Pišoja), B. Ľupták, Richtárech (77. Hlinka), Záhumenský – Rymarenko (90. Hanes), Arevalo (77. Depetris), Polievka (90. Guimarães)

Skalica: Luksch – Krčík, Podhorin, Ranko, Rudzan – M. Nagy, M. Hollý (82. Černek) – Matejov (64. Haša), Vlasko (64. Sobczyk), Yao (73. Alves) – Smékal (64. Kousal)

Do vedenia išli už v deviatej minúte Záhoráci, keď si prudkú prihrávku Vlaska i po teči Rudzana napokon Uhrinčať nešťastne zrazil do vlastnej bránky. Bystričania rýchlo odpovedali po práci Rymarenka a jeho prihrávke pred bránku, kde za malým vápnom medzi štyrmi protihráčmi dobre operoval i zakončil Arevalo.

Po vyrovnanom prvom polčase zahodil na začiatku druhého stopercentnú šancu hosťujúci Matejov, voľný v šestnástke totiž prestrelil bránku. Gólových príležitostí výrazne ubudlo, no v 83. minúte mali domáci šťastie, pretože tvrdá strela Ľuptáka z diaľky po teči Ranka skončila napokon v sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport