Na hlavný obsah

Pacient sa zmocnil sanitky a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici. Zastavili ho až policajti

Banskobystrickí policajti riešili nezvyčajný prípad.

Pacient sa zmocnil sanitky a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici. Zastavili ho až policajti
Pacient sa zmocnil sanitky a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici. Foto: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Kuriózny prípad riešili policajti v Banskej Bystrici. „Pacient sa počas prevozu zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici,“ uviedla polícia v statuse na sociálnej sieti.

„K udalosti došlo dnes (26.8.) popoludní v Banskej Bystrici počas prevozu pacienta z psychiatrickej kliniky,“ priblížili policajti v statuse. Podľa polície sa pacient začal v sanitke správať agresívne, dostal sa z bezpečnostných popruhov a ohrozoval zdravotníčku. Tá v obave o svoje zdravie požiadala vodiča, aby zastavil.

„Obaja urýchlene opustili vozidlo, čo využil pacient. Sadol si na miesto vodiča a s otvorenými dverami a zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici smerom na Zvolen,“ opísali policajti prekvapivý vývoj udalostí.

Pacienta čakala na zjazde policajná hliadka Obvodného oddelenia Sliač, ktorej sa vozidlo podarilo zastaviť a samozvaného agresívneho vodiča záchranky spacifikovať. Ako doplnili policajti v statuse, vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny