Na hlavný obsah

Počas letu z Miami zomrel kapitán. Na palube lietadla bolo viac než 200 cestujúcich

Zvyšku posádky sa podarilo s lietadlom bezpečne pristáť.

Počas letu z Miami zomrel kapitán. Na palube lietadla bolo viac než 200 cestujúcich
Boening 787 spoločnosti LATAM. (ilustračné foto) Foto: Profimedia/ČTK / AP / Armando Franca

Na palube pravidelnej leteckej linky z amerického Miami do čilského hlavného mesta Santiago sa stala tragédia. Počas pondelkového (14.8.) letu zomrel priamo na palube Boeningu 787-9 Dreamliner kapitán Ivan Andaur (†56). V lietadle sa v tom čase nachádzalo 271 cestujúcich. Let musel pre nešťastie núdzovo pristáť v Panama City, informoval o tom portál Simple Flying.

Lietadlo bolo vo vzduchu tri hodiny, keď kapitánovi Ivan Andaur došlo nevoľno a opustil kokpit, aby išiel na toaletu. Tam však skolaboval. Posádka sa mu snažila poskytnúť prvú pomoc, no neúspešne. Linku museli napokon núdzovo odkloniť na letisko v Paname, kde s ním zvyšná dvojica pilotov úspešne pristála.

„Sme hlboko zasiahnutí tým, čo sa stalo a vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine nášho zamestnanca. Sme hlboko vďační za jeho 25-ročnú kariéru a cenný prínos, ktorý sa vždy vyznačoval obetavosťou, profesionalitou a nasadením. Počas letu boli vykonané všetky potrebné bezpečnostné protokoly na ochranu života postihnutého pilota,“ vyjadrila sa k situácii letecká spoločnosť LATAM Airlines, pre ktorú pilot pracoval.

Pilot lietadla, ktorý počas letu zomrel, pracoval pre spoločnosť LATAM viac ako 25 rokov. Portál Simple Flying pripomína, že podobné prípady sú zriedkavé, no stávajú sa a posádky sú na ne školené.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet