Na hlavný obsah

Pojednávanie s „hrobárom“ sátorovcov Lehelom Horváthom ŠTS odročil na september

Čelí žalobe pre päť vrážd.

Pojednávanie s „hrobárom“ sátorovcov Lehelom Horváthom ŠTS odročil na september
Na archívnej snímke obžalovaný Lehel Horvárth prichádza do súdnej miestnosti 22. februára 2021. Foto: TASR/Martin Baumann

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok (10. 8.) pojednávalo v kauze obžalovaného Lehela Horvátha, označovaného za „hrobára“ zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Predvolali jedného svedka. Pojednávanie odročili na 12. septembra. Informácie poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

ŠTS v prípade opäť pojednáva potom, čo Najvyšší súd SR vlani zrušil jeho verdikt, ktorým Horvátha odsúdil na doživotie a prípad mu vrátil späť. Okrem iného namietal právnu kvalifikáciu niektorých skutkov, tiež, že sa súd nezaoberal spoluprácou obžalovaného s orgánmi činnými v trestnom konaní. Výhrady mal aj k posudzovaniu dĺžky trestu.

Lehel Horváth čelí obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov, aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede.

Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený a nikoho nezavraždil. Za spoluprácu s políciou očakával miernejší trest, doživotie považoval za nedôvodné a nezákonné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko