Na hlavný obsah

Pospíšil má podľa odborníka veľký potenciál uchytiť sa v prvom tíme Calgary Flames, musí však ostať zdravý

S jeho veľkosťou a bojovnosťou by mohol pomýšľať na tretí či štvrtý útok.

Pospíšil má podľa odborníka veľký potenciál uchytiť sa v prvom tíme Calgary Flames, musí však ostať zdravý
Na archívnej snímke slovenský hokejista Martin Pospíšil. Foto: instagram/Martin Pospíšil

Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil sa ani päť rokov po drafte do zámorskej NHL nedočkal premiéry v profilige. Podľa experta Ryana Pikea z portálu Flames Nation za to môže veľká smola 23-ročného centra zo Zvolena na zranenia, lebo potenciál má veľký a zrejme by sa uchytil v prvom tíme klubu Calgary Flames.

Pospíšil v júli podpísal s Flames nový dvojcestný kontrakt na jednu sezónu. V nižšej AHL odohral v ročníku 2022/2023 za tím Calgary Wranglers iba 20 zápasov so ziskom 10 bodov (4+6), lebo ho trápili zdravotné problémy.

„Plamene“ ho draftovali v roku 2018 zo 105. miesta a odvtedy absolvoval dokopy 118 duelov v AHL v dresoch Wranglers a Stocktonu Heat, vrátane play-off. Nazbieral v nich 62 bodov (21+41).

„Je robustný a má obrovský potenciál, no v ostatných štyroch sezónach mal hroznú smolu na zranenia. Svoju postavu využíva na získanie času i priestoru pre seba aj spoluhráčov. Hrá divokým štýlom, je štváč a kazí hru súperom. Stále však neodohral celú sezónu bez zranení, z 225 možných duelov v základnej časti AHL vynechal 118.

Pravidelne boduje, s jeho veľkosťou a bojovnosťou by mohol pomýšľať na tretí či štvrtý útok Flames. Ak však chce mať šancu na NHL, musí byť zdravý, keď Calgary bude potrebovať náhradníka. Pre jeho dobro dúfam, že sa jeho šťastie obráti predtým, ako mu vyprší príležitosť s Flames,“ uviedol Pike o Pospíšilovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport