Na hlavný obsah

Posun v prípade postrelenej Michaely: Úrad udalosť vyhodnotil ako pracovný úraz, môžu jej vyplatiť odškodnenie

Počas policajného kurzu kadetku postrelil inštruktor.

Posun v prípade postrelenej Michaely: Úrad udalosť vyhodnotil ako pracovný úraz, môžu jej vyplatiť odškodnenie
Budova Akadémie PZ v Bratislave. Foto: RTVS

Útvar kontroly úradu inšpekčnej služby vyhodnotil zranenie postrelenej kadetky Michaely ako pracovný úraz. To znamená, že jej môžu vyplatiť odškodnenie za ťažký úraz a pravidelnú rentu. Informoval o tom spravodajský portál Aktuality.

Rozhodnutie odďaľovalo tvrdenie policajnej akadémie, že k incidentu došlo pri mimoškolskej aktivite a nie počas výučby. To by znamenalo, že príspevok od štátu nedostane, konštatuje spravodajský portál.

„Z dôvodu, že nadriadený nevyhodnotil úraz kadetky Policajného zboru a nepostupoval podľa zákona a interných predpisov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, je dodatočne povinný vypracovať záznam o registrovanom služobnom úraze,“ uviedlo Ministerstva vnútra.

Podľa spravodajského portálu sa kadetka Michaela momentálne lieči, počas leta bola niekoľkokrát hospitalizovaná.

Kadetku postrelil v marci policajný inštruktor

Dlhoročný inštruktor, dnes už bývalý pedagóg, Vladimír Šeparnev viedol 1. marca strelecký krúžok. Počas neho postrelil 20-ročnú študentku Michaelu. Mladá kadetka vtedy skončila v nemocnici s poranením chrbtice vo vážnom stave.

Vedúci katedry mal ku krúžku výhrady a zakázal, aby sa konal na polygóne akadémie. Práve však došlo k nešťastnej nehode. Na krúžku používali zbrane, ktoré vyzerajú ako reálne. Šerpanev mal medzi slepými nábojmi jeden ostrý, ktorý kadetku zasiahol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko