Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Pouliční klauni, žongléri, divadlo: Kremnica hostila 43. ročník festivalu humoru, gagy sa niesli v duchu slobody

Festival ponúkol zábavu pre malých aj veľkých.

Pouliční klauni, žongléri, divadlo: Kremnica hostila 43. ročník festivalu humoru, gagy sa niesli v duchu slobody
Festival Kremnické gagy. Foto: RTVS

Kremnica už tradične posledný augustový víkend opäť ožila humorom. Festival Kremnické gagy sa v tomto ročníku zameral na tému slobody, ktorá rezonuje vo viacerých predstaveniach.

Pouliční klauni, žongléri, divadelné predstavenia pre malých i veľkých. 43. ročník Kremnických gagov ponúka vyše 70 predstavení umelcov z 22 krajín sveta.

Téme sa v reportáži venoval redaktor RTVS Marek Pivoluska:

„Je tu divadlo L+S, Radošinské naivné divadlo, Astorka, GUNAGU, čiže výborná slovenská prehliadka humoru a divadiel, a potom samozrejme zo zahraničia napr. Anička Polívková prišla s divadlom a s Petrom Vaňkom divadlo Letí. A množstvo zahraničných účinkujúcich, ktorí sú z Čile, z Izraela, z Belgicka,“ priblížil Pavol Kelley, producent festivalu Kremnické gagy.

Súčasťou festivalu bola aj škola

Nosnou témou je sloboda, ktorá rezonuje aj v mnohých predstaveniach. „Keď niekto chce byť slobodný, tak musí dopriať slobodu aj tomu druhému, potom nie je sloboda, potom je diktát, anarchia,“ povedal riaditeľ festivalu Roman Vykysalý.

Ozvláštnením tradičných priestorov a scén festivalu bola tentoraz základná škola, keďže jedna z inscenácií sa odohráva priamo v triede. „V školskej triede Oľga Belešová ako Doňa Margerita, učiteľka, predvádza svoje predstavenie, ktoré je veľmi interaktívne,“ opisuje Kelley.

Tento rok si festival zaspomínal aj na slobodného človeka, herca, hudobníka a humoristu Mariána Geišberga a v uličke slávnych nosov odhalili ten jeho.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny