Na hlavný obsah

Prezidentská kandidatúra Ivana Korčoka: Viaceré strany to vítajú. „Ďakujeme, neprosíme“, odkazuje jedna

Takto na Korčokovu kandidatúru reagovali politické strany.

Prezidentská kandidatúra Ivana Korčoka: Viaceré strany to vítajú. „Ďakujeme, neprosíme“, odkazuje jedna
Ku kandidatúre Ivana Korčoka sa vyjadrili viaceré politické strany. Foto: TASR/Ján Krošlák, TASR/Jaroslav Novák, TASR/Martin Baumann, TASR/Pavol Zachar

Ivan Korčok oznámil, že bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Na jeho krok zareagovalo viacero politických strán. Strana bývalého premiéra Eduarda Hegera Demokrati oceňuje, že do politického boja nastupuje prvý demokratický kandidát a verí, že takýchto kandidátov bude pribúdať. Exšéfa diplomacie Korčoka vníma ako silného kandidáta.

Korčoka na zozname prezidentských kandidátov víta aj strana Progresívne Slovensko (PS). Predseda strany Michal Šimečka víta, že do volieb ide ako občiansky kandidát. „Som rád, že sa Ivan Korčok rozhodol kandidovať. A je podľa môjho názoru aj správna cesta, že sa rozhodol ísť občianskou cestou a zbierať podpisy,“ vyjadril sa.

Na ministerstve zahraničných vecí pôsobil Korčok ako nominant strany SaS. Aj napriek tomu, že do prezidentských volieb ide ako občiansky kandidát, stranu Richarda Sulíka jeho rozhodnutie teší.

„Teší nás, že sa Ivan Korčok, ktorý bol nominantom SASKY na poste ministra zahraničných vecí, rozhodol kandidovať za prezidenta. Je viac ako zrejmé, že Ivan Korčok je pre nás hodnotovo blízky kandidát,“ uviedla strana v stanovisku.

Strana Igora Matoviča OĽANO rovnako víta demokratického kandidáta do boja o prezidentské kreslo.

„Kandidatúru Ivana Korčoka v najbližších prezidentských voľbách vítame a zároveň veríme, že vo finále si demokraticky a protikorupčne cítiaci voliči budú môcť vybrať z viacerých dobrých kandidátov. Od budúceho prezidenta či prezidentky očakávame najmä to, že nebude odtrhnutý od reality dennodenného života ľudí na celom Slovensku a bude zastupovať záujmy všetkých čestných ľudí, nie len svojich obľúbencov,“ uviedla strana vo vyjadrení.

Smer reaguje kritikou

Opozičný Smer-SD informáciu o Korčokovej prezidentskej kandidatúre berie na vedomie. Aj keď mu v politickom boji, ktoré ho sa ešte predtým nezúčastnil, zaželala všetko dobré, podporu mu pravdepodobne nevyjadrí. Nazvala ho totiž „typickým prezliekačom kabátov“ a odkázala mu: „Ďakujeme, neprosíme!“

„Pán Ivan Korčok je žoldnier slúžiaci mnohým politickým stranám, od HZDS, SDKÚ, SMER – SSD až po poslušného ministra Igora Matoviča a svoje zahranično-politické postoje vždy prispôsoboval aktuálnej politickej situácii. Nikdy z neho nebude ani vlastenec ani človek schopný reprezentovať občanov SR bez ohľadu na ich politickú príslušnosť,“ píše sa v stanovisku strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko