Na hlavný obsah

Pri nehode na diaľnici D2 pri Kútoch zasahoval aj vrtuľník. Zahynula jedna osoba, ďalší štyria sú zranení

Osobné auto po náraze skončilo v priekope.

Pri nehode na diaľnici D2 pri Kútoch zasahoval aj vrtuľník. Zahynula jedna osoba, ďalší štyria sú zranení
Auto po nehode skončilo v priekope. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Podľa doposiaľ zistených informácií mal vodič auta naraziť do zadnej časti pred ním idúceho nákladného vozidla. Auto následne skončilo v priekope. „Vodič osobného vozidla zraneniam na mieste podľahol. Ďalšie štyri spolucestujúce osoby so zraneniami previezli do nemocnice,“ priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Nehoda sa stala v piatok (18. 8.) ráno na diaľnici D2 v smere do Českej republiky. V súčasnosti je sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu.

Dychová skúška u vodiča nákladného vozidla bola negatívna. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania.

Aj Zelená vlna RTVS informovala, že úsek D2 Malacky – Kúty je prejazdný v ľavom jazdnom pruhu. Upozorňuje však, že pred Malackami sa stále tvoria rozsiahle kolóny.

K nehode letel aj vrtuľník

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. „Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. „Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu ju pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ informovala Hopjaková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny