Na hlavný obsah

Severná Kórea vypálila balistickú raketu, v Južnej Kórei sa pomaly končí vojenské cvičenie s USA

V stredu sa konali letecké cvičenia nad Kórejským polostrovom.

Severná Kórea vypálila balistickú raketu, v Južnej Kórei sa pomaly končí vojenské cvičenie s USA
Severná Kórea odpálila ďalšiu balistickú raketu. (Ilustračná fotografia) Foto: TASR/AP

Severná Kórea odpálila v stredu smerom na Japonské more zatiaľ bližšie neurčenú balistickú strelu. Oznámila to juhokórejská armáda, informuje TASR na základe správ tlačových agentúr AP a Jonhap.

K vystreleniu ďalšej severokórejskej rakety došlo v čase prebiehajúcich veľkých spoločných vojenských cvičení Južnej Kórey a Spojených štátov. Pchjongjang už dlho obviňuje obe krajiny, že takýmito cvičeniami pripravujú inváziu do KĽDR.

Generálny štáb v Soule v krátkom oznámení neuviedol ďalšie podrobnosti ako dĺžka letu strely s tým, že prebieha analýza.

USA a Južná Kórea spustili svoje každoročné cvičenia Ulchi Freedom Shield (UFS) 21. augusta, skončiť sa majú tento štvrtok. V rámci nich v stredu prebehli spoločné letecké cvičenia nad Kórejským polostrovom, do ktorých sa zapojil najmenej jeden americký strategický bombardér B-1B.

Severokórejské štátne médiá tento týždeň oznámili, že vodca krajiny Kim Čong-un vyzval armádu, aby bola neustále pripravená na boj s cieľom zmariť plány nepriateľov na inváziu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet