Na hlavný obsah

Slovenské volejbalistky sa presunuli do Florencie. Voľno potrebovali ako soľ

V osemfinále ME ich čakajú Bulharky.

Slovenské volejbalistky sa presunuli do Florencie. Voľno potrebovali ako soľ
Radosť slovenských volejbalistiek. Foto: Facebook/Slovenská volejba/CEV

Slovenské volejbalové reprezentantky sa vo štvrtok (24. 8.) presunuli z estónskeho Tallinnu do Florencie. V nedeľu 27. augusta o 21.00 SELČ čaká družstvo Michala Mašeka osemfinálový súboj s Bulharskom. Slovenky po príchode čakalo voľno od volejbalových povinností, no následne odštartovali prípravu na vyraďovaciu fázu.

Slovenky v skupine zdolali okrem Estónska aj Fínsko (3:0) a Španielsko (3:0). Za kratší koniec ťahali proti najväčším favoritkám skupiny Holanďankám (0:3) a takisto aj proti Francúzkam (0:3).

„Základnú skupinu sme zakončili presne tak, ako sme si predstavovali. Prakticky sme mali postup po troch zápasoch istý. Zápasy, v ktorých sme si stanovili za cieľ víťazstvo, sme zvládli. Na úroveň Holandska a Francúzska ešte nemáme parametrovo, skúsenosťami a ani možnosťami. Títo súperi sú jednoducho ďalej. Reálne najlepší scenár, ktorý sme mohli dosiahnuť, sme aj naplnili,“ uviedol pre oficiálnu stránku svf.sk hlavný tréner Michal Mašek.

Veria, že majú šancu uspieť

Na stredu naordinoval 40-ročný kouč úplné voľno a oddych od volejbalových povinností. Slovenky tak iba čakali na meno svojho osemfinálového súpera, ktorým bude Bulharsko.

„Voľno sme potrebovali ako soľ. Mali sme najťažší program zo všetkých tímov v našej skupine, keď sme ako jediní odohrali päť zápasov v priebehu šiestich dní, čo je poriadne náročná porcia. Našťastie sme si oddýchli. Osemfinále hráme až v nedeľu, takže sme mohli pohodlne cestovať a večer si v dejisku turnaja zatrénovať. Do zápasu nám zostávajú tri dni a tým pádom si môžeme ešte v tréningu doladiť veci, ktoré chceme uplatniť v zápase proti Bulharkám,“ povedal Mašek.

Bulharky obsadili vo svojej základnej skupine druhú priečku, ktorú im zabezpečila až výhra v poslednom zápase proti Švajčiarsku (3:1). Bulharky sú síce rebríčkovo nad Slovensko, ale nejde o nezdolateľného súpera.

„Budeme musieť hrať na hranici našich možností. V daný deň aj hodinu dáme do hry všetko. Bulharky sú výborný tím, majú omladené družstvo a dlhodobo dokazujú svoju úroveň. V dueli sú favoritkami, ale pokiaľ sa na ne dobre pripravíme a dáme do našej hry maximum, tak máme šancu uspieť,“ dodal pre svf.sk slovenský kormidelník.

Stredajší oddych padol dobre aj hráčkam. Trávili ho po svojom, ale cestou z Tallinnu do Florencie už bolo cítiť, že ďalšia misia sa začína. „Po dueli s Estónskom sme dostali voľno, čo nám padlo vhod. Tento čas sme využili na oddych od volejbalu. Vo štvrtok sme už ale cestovali do Florencie, kde nás čaká nová úloha a tou je osemfinálový zápas proti Bulharkám. Príprava naň sa začala a dáme do toho všetky, aby sme v ňom uspeli,“ poznamenala slovenská blokárka Nina Herelová.

Do vyraďovacej fázy postúpili Slovenky druhýkrát v ére samostatnosti, v roku 2019 si vybojovali postup na domácej palubovke a v osemfinále podľahli Taliansku 0:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport