Na hlavný obsah

Tatranský pohár bol pre nás veľmi poučný, Liga majstrov nám nastaví zrkadlo, hodnotí asistent trénera Országh

Na súpiske Třinca nájdeme až deviatich Slovákov.

Tatranský pohár bol pre nás veľmi poučný, Liga majstrov nám nastaví zrkadlo, hodnotí asistent trénera Országh
Na archívnej snímke asistent trénera HC Oceláři Třinec Vladimír Országh. Foto: TASR

Hokejisti HC Oceláři Třinec boli považovaní za favoritov 76. ročníka Tatranského pohára. Jednoznačná prehra 4:0 s domácim Popradom ich však poslala len do boja o konečnú tretiu priečku.

Úradujúci českí šampióni stretnutie proti fínskej SaiPe zvládli v pomere 5:2, a domov si tak odniesli pohár za tretie mieste. Po turnaji predstúpil pred zástupcov médií asistent trénera Slovák Vladimír Országh.

Na úvod, ako hodnotíte účinkovanie Třinca na Tatranskom pohári?

Stále je to len príprava. Niektorí naši hráči odohrali prvé zápasy v tejto sezóne. Na druhej strane, úvodný zápas proti Popradu nám vôbec nevyšiel. Miestami, najmä zo začiatku, sme ho zobrali trocha exhibične, domáci boli vo všetkom lepší a zaslúžene vyhrali.

K stretnutiu so SaiPou sme pristúpili oveľa zodpovednejšie a aj za stavu 0:2 sme boli stále koncentrovaní. Taktiež sme si pomohli presilovkami, ktoré nám proti kamzíkom nešli.

Sme mužstvo, ktoré je zvyknuté na výhry, a preto sme chceli vyhrať aj tento turnaj. Na druhej strane, videli sme niektorých nových hráčov, ktorí dostali šancu. Tieto duely nám opäť niečo napovedali do budúcna.

Hráči na ľade po prevzatí trofeje nepobudli dlho. Z predposledného miesta veľkú radosť nemali.

Ako som už povedal, chceme vyhrávať, máme to v mentalite. Každý zápas je pre nás dôležitý. Na druhej strane, je to príprava a chceme dať šancu hlavne mladým hráčom. Máme zmiešané pocity. Nepozeráme sa však na to, či sme získali druhé, tretie alebo štvrté miesto. Je to príprava, ideme ďalej.

Strelecké suchoty sa vám podarilo prelomiť až po štyroch tretinách. Čo ste zmenili?

Trocha sme si pomohli aj presilovkami. V dueli proti Popradu sme ich mali niekoľko, ale nič sme si nevytvorili. Proti SaiPe sme oveľa viac strieľali. Taktiež sme hrali oveľa viac tímovo a mali kratšie striedania. Mužstvo vyzeralo, akoby malo viac energie ako včera (19. 8.).

V druhej formácii spoločne nastúpili reprezentační kolegovia Libor Hudáček a Richard Pánik. Ako sa vám zatiaľ pozdáva ich spolupráca?

Ešte je veľmi skoro o tom rozprávať. Máme určité dvojičky, možno trojičky, ktoré chceme, aby hrali spolu. Teraz nás čaká ešte jeden prípravný zápas s Brnom a potom už bude nasledovať Liga majstrov. Tá nám nastaví zrkadlo už v príprave. Tatranský pohár bol pre nás veľmi poučný turnaj, z ktorého si chceme zobrať ponaučenie.

Ako zatiaľ vnímate prínos Richarda Pánika? Môže byť pre Třinec veľkou posilou?

Určite, o tom niet pochýb. Všetci vieme, že Richard je dobrý hráč, čo potvrdil aj v týchto dvoch zápasoch. Je silný v súbojoch, má dobré návyky. Ešte viac si potrebuje sadnúť so spoluhráčmi.

Okrem Libora Hudáčka je tam ešte Andrej Nestrašil, ktorý v tejto sezóne ešte nehral, pretože je zranený. Richard bude určite potrebovať nejaký čas, aby si zvykol na systém a nových spoluhráčov, ale inak je to veľmi kvalitný hráč, ktorý nám určite pomôže.

Hokejisti Třinca kraľujú českej extralige už tri roky v rade, z majstrovského titulu sa tešili aj pred ročníkom, ktorý predčasne ukončil koronavírus. Nehrozí, že by mohlo dôjsť k uspokojeniu?

Dúfame, že nie. Na druhej strane, česká extraliga je mimoriadne vyrovnaná. Až šesť mužstiev môže reálne vyhrať titul bez toho, aby sa povedalo, že ide o prekvapenie. Urobíme všetko pre to, aby sme šli do play-off  z najlepšieho miesta po základnej časti. Potom to je už boj.

Uvidíme, ako to dopadne. Štyrikrát po sebe sme vyhrali ligu, takže musíme mať len tie najvyššie ciele. Možno papierovo nebudeme najväčší favoriti, ale chceme byť medzi mužstvami, ktoré budú hrať o titul.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport