Na hlavný obsah

Účtovná chyba USA prinesie ďalšiu pomoc pre Ukrajinu v hodnote 200 miliónov dolárov

Zbrane, ktoré už poslali, omylom nadhodnotili.

Účtovná chyba USA prinesie ďalšiu pomoc pre Ukrajinu v hodnote 200 miliónov dolárov
Ilustračná snímka - Biely dom vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Spojené štáty sa chystajú oznámiť ďalšiu pomoc Ukrajine v hodnote 200 miliónov dolárov (zhruba 182,08 miliónov eur). Washington tak učiní po tom, ako americké úrady opravili účtovnú chybu spôsobenú nadhodnotením amerických zbraní zaslaných na Ukrajinu. Referuje o tom web news.sky.com.

Pentagon oznámil, že v máji omylom ocenil v účtovných záznamoch poskytnuté americké zbrane na vyššiu hodnotu. Washington tak teraz môže podporiť Ukrajinu ďalším balíkom v spomenutej hodnote.

Očakáva sa, že súčasťou balíka budú zariadenia na odstraňovanie mín, protitankové zbrane, delá, munícia, rakety pre protivzdušnú obranu, protitankové strely a riadené strely.

Ukrajina požaduje rýchle dodanie ďalších západných zbraní, aby mohla pokračovať v boji proti Rusku, a dosahovať pokrok v protiofenzíve. Tú mnohí kritizovali za to, že neprináša výsledky dostatočne rýchlo. Viacerí svetoví lídri i ukrajinskí predstavitelia však vyzvali na trpezlivosť. Ruskí okupanti mali totiž dostatok času postaviť viacúrovňovú obranu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet