Na hlavný obsah

Pre väčšinu Slovenska vydali výstrahy. Búrky môžu priniesť krúpy, riziko trvá do piatka

Búrky sa môžu spojiť s nárazovým vetrom a lejakmi.

Pre väčšinu Slovenska vydali výstrahy. Búrky môžu priniesť krúpy, riziko trvá do piatka
Na snímke kvapky dažďa na strešnom okne domu. Foto: TASR/Dano Veselský

Na väčšine územia hrozia vo štvrtok (3. 8.) večer a v piatok (4. 8.) búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa. Informoval o tom na svojom webe.

Výstraha je vydaná pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský kraj, tiež pre väčšinu Žilinského kraja. Tiež pre okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec.

Výstrahy by mali začať platiť vo štvrtok od 21.00 h. V prípade dotknutých okresov v Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platia do piatka 12.00 h. Čo sa týka Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja, výstraha platí do piatka 18.00 h.

SHMÚ v týchto oblastiach upozorňuje na malú pravdepodobnosť výskytu búrok. Môžu prísť v spojení s prudkým lejakom s intenzitou spravidla od 20 do 40 milimetrov za 30 minút. Rovnako tak aj s nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Výstraha je vydaná pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský kraj, tiež pre väčšinu Žilinského kraja.
Výstraha je vydaná pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský kraj, tiež pre väčšinu Žilinského kraja. Foto: www.shmu.sk

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko