Na hlavný obsah

V 1.etape Vuelty prekvapujúci triumf DSM-Firmenich v tímovej časovke

Do červeného dresu sa obliekol Talian Lorenzo Milesi.

V 1.etape Vuelty prekvapujúci triumf DSM-Firmenich v tímovej časovke
Tím Dutch DSM-Firmenich na pódiu po prvej etape. Foto: TASR/AP

Holandský cyklistický tím DSM-Firmenich v sobotu prekvapujúco zvíťazil v prvej etape 78. ročníka španielskej Vuelty. V tímovej časovke v silnom barcelonskom daždi finišoval o šesť sekúnd pred druhým Movistarom.

Tretiu priečku obsadil tím EF Education – Easypost. Obhajca celkového prvenstva Belgičan Remco Evenepoel so svojím tímom Soudal Quick-Step skončil so šesťsekundovou stratou na 4. mieste.

Do červeného dresu sa po prvej etape obliekol taliansky mladík Lorenzo Milesi, ktorý ako prvý z víťazného tímu prešiel cieľovou čiarou.

„Nečakali sme to, ale je to úžasný pocit. Toto víťazstvo s celým tímom bolo zábavné a príjemné. Bolo naozaj emotívne sledovať zvyšok pretekov. Trochu sme riskovali, ale mali sme dobrý plán a držali sme sa ho. Som veľmi šťastný,“ uviedol po skončení časovky dvadsaťjedenročný jazdec.

Najväčší favorit Jumbo-Visma vedený úradujúcim šampiónom Tour de France Dánom Jonasom Vingegaardom a Slovincom Primožom Rogličom prekvapujúco nabral stratu 32 sekúnd a obsadil až 11. miesto.

Evenepoel kritizoval organizátorov

Kritiku organizátorom adresoval po úvodnej etape Evenepoel (Jumbo-Visma), ktorého hneval čas začiatku pretekov. „Nechápem, na čo je dobrá takáto večerná etapa. Celý deň sme sedeli a čakali, bolo sucho. Dážď nemôžete ovplyvniť, ale čas štartu áno.

A v tomto ročnom období už môže byť v tomto čase tma, stačí pár oblakov. Samozrejme, že sme išli naplno, sú to preteky. Už aj tak riskujeme a ešte nás pošlú v daždi a po tme. Možno budem zase kritizovaný, ale jednoducho takto po tme sa pretekať nemá a je to chyba organizátorov,“ citoval dvadsaťtriročného Belgičana portál cycling-info.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport