Na hlavný obsah

V horiacom rodinnom dome v Čachticiach prišla o život jedna osoba. Druhú previezli do nemocnice

Polícia začala vo veci trestné stíhanie.

V horiacom rodinnom dome v Čachticiach prišla o život jedna osoba. Druhú previezli do nemocnice
Dom, v ktorom vypukol požiar. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Jedna osoba prišla o život a druhá utrpela zranenia v dôsledku nedeľného (27. 8.) požiaru rodinného domu v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom. Informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Miloslav Tužinský.

Na mieste podľa neho zasahovali štyria profesionálni hasiči z Nového Mesta nad Váhom a dobrovoľní hasiči z Čachtíc. Z domu hasiči vyniesli 68-ročnú ženu bez známok života a muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Ako informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, krátko pred 22.00 h prijali na tiesňovej linke 155 výzvu o pomoc pre dve osoby, ktoré sa mali zraniť pri požiari domu

„Žiaľ, záchranári po príchode na miesto už nedokázali pomôcť jednej z nich, išlo o ženu, lekár musel konštatovať smrť. Druhú osoba, ktorá sa nadýchala splodín horenia, po ošetrení previezli do nemocnice,“ doplnila Krčová.

Polícia v súvislosti s úmrtím pri požiari rodinného domu začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

„Sused z vedľajšieho domu spozoroval dym a privolal hasičov. V jednej z izieb v zadnej časti domu bola nájdená bez známok života 68-ročná žena. Zdravotní záchranári sa pokúšali ženu neúspešne oživiť. Keďže lekár nevylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená súdna pitva,“ skonštatovala hovorkyňa.

Ako dodala, v dome sa okrem ženy nachádzal aj 40-ročný muž, ktorý sa intoxikoval oxidom uhoľnatým a po ošetrení ho previezli do nemocnice. Príčinu vzniku požiaru zisťujú znalci. Miesto požiaru ohliadol aj psovod so špeciálne vycvičeným psom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny