Na hlavný obsah

V Trenčíne vyrastá nová hokejová hala, trénovať v nej budú budúce športové talenty

Ide o projekt Hokejovej akadémie.

V Trenčíne vyrastá nová hokejová hala, trénovať v nej budú budúce športové talenty
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Trenčíne vyrastá nová hokejová hala. Slúžiť bude predovšetkým na tréningy mladých talentovaných hokejistov. Je súčasťou projektu Hokejovej akadémie. Študenti by v nej mohli začať trénovať už začiatkom budúceho roka.

Hokejová hala vyrastá vedľa Strednej športovej školy (SŠŠ) v Trenčíne. Študenti to budú mať na ľadovú plochu zo školských lavíc len niekoľko krokov. „Štadión nemá len jednu plochu, ale aj druhú – tretinovú, kde môžu hráči nacvičovať streľbu,“ uviedla riaditeľka SŠŠ v Trenčíne Iveta Petríková Rosinová.

„Ďalej je to zázemie vrátane šatní, rozcvičovne, wellnessu, školiacej miestnosti, šatne, kaviarne tribúna pre 380 divákov,“ priblížila hovorkyňa Trenčianskeho kraja Lenka Kukučková.

Novej hokejovej hale vedľa Strednej športovej školy v Trenčíne sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Trenčiansky samosprávny kraj investuje do projektu z vlastných zdrojov viac ako 16 miliónov eur. Stavbu majú dokončená v závere tohto roka. Hala je súčasťou projektu Hokejovej akadémie, ktorá funguje štyri roky. Študenti museli na tréningy dochádzať napríklad na zimný štadión Pavla Demitru. Onedlho budú tréningy komfortnejšie. Záujem o štúdium je veľký.

„Sme pilotným projektom na Slovensku, každoročne prijímame okolo 20 študentov. Záujem je väčší. Tento rok sme mali na prijímacích skúškach 95 uchádzačov len na hokej,“ povedala Petríková Rosinová.

Škola spolupracuje so SZĽH

Škola spolupracuje so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH). „Zabezpečuje hokejovú výstroj 20 vybraným hokejistom. Ďalej majú zabezpečenú regeneráciu v rámci školy, športového psychológa, športovú stravu. Myslím si, že ak dieťa má talent, je jedno v akej sociálnej vrstve sa aktuálne rodič nachádza,“ priblížila Petríková Rosinová.

Projekt trenčianskej hokejovej akadémie má byť vzorom aj pre iné kraje. „Možno na konci tohto roka sa tu zídeme znovu pri otváraní, budeme chcieť nato pozvať aj iných županov, aby sa prišli inšpirovať, aby tento projekt neskončil, aby sa postupne rozšíril do každého kraja na Slovensku,“ dodal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Cieľom je vychovať novú generáciu takzvaných zlatých chlapcov. Tak sa nazývajú naši hokejisti, ktorí získali na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v roku 2002 zlatú medailu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny