Na hlavný obsah

VIDEO: Tri červené karty, dve predĺženia aj vlastný gól. Trnava vybojovala účasť v skupinovej fáze EKL

Víťazný gól strelil v 106. minúte Martin Bukata.

VIDEO: Tri červené karty, dve predĺženia aj vlastný gól. Trnava vybojovala účasť v skupinovej fáze EKL
Radosť hráčov Trnavy po druhom góle počas odvetného zápasu play off Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovom odvetnom zápase play off zdolali v Košiciach ukrajinský tím Dnipro-1 2:1 po predĺžení.

Víťazný gól strelil v 106. minúte Martin Bukata. Slovenský futbal tak bude mať prvýkrát histórii dvoch zástupcov v skupinovej fáze európskych pohárových súťaží, keďže v EKL bude účinkovať aj Slovan Bratislava.

Žreb skupinovej fázy EKL sa uskutoční v piatok 1. septembra o 14.30 h v Monaku.

SC Dnipro-1 – FC Spartak Trnava 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0)

Góly: 3. Daniel, 106. Bukata – 61. Gorosito (vl.). Rozhodovali: Berke – Buzás, Szert (všetci Maď.), ŽK: Blanco, Gorin – Šulek, ČK: 99. Babenko, 108. Gorin po 2. ŽK, 5855 divákov.

Dnipro-1: Kinarejkin – Mirošničenko (119. Tančik), Svatok, Kravec, Kaplijenko (46. Gorbunov) – Babenko – Lednev (46. Blanco), Pichaľonok, Rubčinskij (101. Gorin), Bill (77. Filippov) – Huculiak

Trnava: Takáč – Koštrna (46. Šulek), Štetina, Gorosito, Mikovič – Kóša (106. Paur), Zeljkovič – Ofori (113. Procházka), Bainovič (91. Bukata), Daniel (120.+3 Ujlaky) – Ristovski (91. Azango)

I. polčas

Trnavčania mali ideálny vstup do zápasu, keď sa už v 3. minúte ujali vedenia. Po tom, čo zvládli rohový kop na vlastnej polovici, sa dostali do rýchleho protiútoku, Mikovič našiel centrom Daniela, ktorý si zasekol obrancu a zblízka prekonal brankára Kinarejkina.

Trnava sa zásluhou Daniela ujala vedenia už v tretej minúte:

Hráči Spartaka boli v prvom polčase ofenzívne nebezpečnejší než súper a v 28. minúte boli blízko k druhému gólu. Bainovičov dlhý center spracoval Mikovič, no brankár Dnipra jeho šancu zmaril.

Druhý gól nepriniesla ani situácia zo 44. minúty, keď Ofori na hranici šestnástky posunul loptu Danielovi, ktorý prízemnou strelou trafil pravú žrď.

II. polčas

Hráči Dnipra mali už v prvom polčase percentuálne väčšie držanie lopty a rovnako sa prezentovali aj po zmene strán. Spartaku sa dlho darilo narúšať ofenzívne akcie súpera už v ich zárodku, no po hodine hry inkasovali. Obranca Gorosito v snahe odvrátiť centrovanú loptu hlavou prekonal vlastného brankára – 1:1.

Gorosito prekonal v druhom polčase vlastného brankára:

V 76. minúte mohol Trnave vrátiť náskok Daniel, ktorý si spravil priestor v šestnástke, no brankár Kinarejkin dokázal vyraziť jeho strelu.

Predĺženie:


Duel dospel za stavu 1:1 do predĺženia. Trnava hrala od 98. minúty v početnej výhode, keď Babenko dostal za faul na Oforiho červenú kartu.

Zákrok, po ktorom videl domáci hráč Babenko červenú kartu:

Rozhodujúci gól dvojzápasu priniesla 106. minúta. V nej Mikovič hľadal centrom Paura, ktorý ešte neskóroval, no Bukata zblízka poslal loptu do brány.

Pozrite si gól, ktorý Trnavčanom zabezpečil účasť v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy:

Šance Dnipra na úspešný výsledok ešte viac klesli v 108. minúte, keď Gorin dostal po druhej žltej karte červenú. O sedem minút neskôr však neboli ďaleko od pokutového kopu, kď no VAR posúdil Štetinov zákrok ako dovolený. Hráči Spartaka už výsledok udržali a po záverečnom hvizde sa mohli radovať z postupu.

Pozrite si, čo povedal tesne po stretnutí tréner Spartaka Gašparík:

Tomáš Zagiba si k mikrofónu pozval aj kapitána Martin Mikoviča:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport