Na hlavný obsah

VIDEO: Zdrvujúca prehra Slovana. Limassol nadelil belasým šesť gólov a zatvoril im dvere do Európskej ligy

Cesta Slovana bude pokračovať v Európskej konferenčnej lige.

VIDEO: Zdrvujúca prehra Slovana. Limassol nadelil belasým šesť gólov a zatvoril im dvere do Európskej ligy
Na snímke vľavo brankár Slovana Milan Borjan inkasuje gól, Foto: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava nepostúpili do skupinovej fázy Európskej ligy. Po triumfe 2:1 na domácom ihrisku prehrali v odvete play off na pôde Arisu Limassol hladko 2:6 a predstavia sa v skupine Európskej konferenčnej ligy. Žreb skupín oboch súťaží sa uskutoční v piatok 1. septembra.

Slovan štvrtkový duel na Cypre vôbec nezvládol, domáci si už v prvom polčase vypracovali dvojgólový náskok. Dva góly dal Yannick Gomis, tretí pridal slovenský legionár v službách Arisu Július Szöke. V drese „belasých“ sa presadil David Strelec. Po prestávke dosiahol hetrik Gomis a demontáž Slovana zavŕšili Mihlali Mayambela a Morgan Brown. V závere už len skorigoval debakel striedajúci Tigran Barseghjan.

Aris Limassol – ŠK Slovan Bratislava 6:2 (3:1)

Góly: 21., 45.+7 a 51. Gomis, 24. Szöke, 66. Mayambela, 72. Brown – 37. Strelec, 88. Barseghjan. Rozhodovali: Lambrechts – de Weirdt, Monteny (všetci Bel.), ŽK: Szöke – Kankava, Wimmer, Tolič

Aris: Vana – Boakye (62. Brown), Brorsson, Yago, Caju – Struski, Szöke (78. Uroševič) – Mayambela, Gomis (79. Babicka), Montnor (46. Bengtsson) – Stepiňski (62. Moucketou-Moussounda)

Slovan: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat (70. Vojtko) – Kucka, Kankava, Tolič (58. Barseghjan) – Marcelli (58. Abubakari), Strelec (70. Lichý), Zuberu (58. Čavrič)

I. polčas

Slovan mal prvú šancu v zápase, keď v 4. minúte odcentroval Tolič, ale Strelec so Zuberuom nedokázali dopraviť loptu do siete. Strelec mal o pár minút neskôr ďalšiu šancu, ale loptu poslal po zemi len do náručia Vanu.

Domáci sa po týchto akciách nadýchli k aktivite a aj oni si vypracovali prvé šance. Najskôr bol Borjan v akcii po strele Gomisa z hranice pokutového územia a potom dvakrát zlikvidoval pokusy Mayambelu z pravej strany.

Na brankára Slovana „nevyzrel“ ani Stepiňski. Tlak domácich však priniesol ovocie v 21. minúte, keď sa po centra zľava presadil Gomis a poslal Limassol do vedenia.

Pozrite si, ako domáci otvorili skóre duelu:

„Belasí“ zostali otrasení a už o dve a pol minúty inkasovali opäť, keď medzeru v defenzíve Slovana využil Szöke – 2:0.

O tri minúty neskôr pridal Aris ďalší gól:

Po tomto góle sa hra vyrovnala a v 37. minúte hráči slovenského majstra udreli. Kucka poslal skvelú prihrávku na Strelca a útočník Slovana znížil na 2:1.

Späť do hry vrátil Slovan David Strelec:

Domáci však išli do kabín s dvojgólovým náskokom, keď v siedmej minúte nadstaveného času vyskočil po rohovom kope najvyššie Gomis a hlavou poslal loptu do siete.

Tretí gól domácich zaznamenal v nadstavení prvého polčasu Gomis:

II. polčas

Po zmene strán sa ako prvý dostal do šance Zuberu, ktorý dostal prihrávku z pravej strany do päťky, ale loptu netrafil dobre a Vana si vydýchol.

Arisu následne vyšla prvá ofenzívna akcia v druhom polčase, Mayambela trafil spoza šestnástky do brvna a odrazenú loptu upratal do bránky Gomis a zavŕšil hetrik.

Pozrite si tretí gól Gomisa v stretnutí:

Tréner Weiss po tomto góle poslal na ihrisko trojicu nových hráčov vrátane uzdraveného Čavriča, no vytúžený zvrat v zápase neprišiel. Naopak, v 66. minúte po chybe Borjana strelil Mayambela piaty gól Cyperčanov.

Ďalšiu chybu Slovana potrestal Mayambela:

Tréner „belasých“ potom opäť striedal, defenzívu posilnili Lichý a Vojtko, ale ofenzívna lavína domácich sa valila ďalej a v 72. minúte zvýšil striedajúci Brown už na 6:1.

Na 6:1 zvýšil Brown:

Limassol si potom pohodlne strážil náskok. V 88. minúte prestrelil brankára Vanu striedajúci Barseghjan, Aris sa však bezpečne dokráčal ku hladkému triumfu.

Slovan v závere už len skorigoval na 6:2

Pozrite si, čo povedal po vysokej prehre tréner Slovana Vladimír Weiss st.:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport