Na hlavný obsah

Zlodeji na detskej železničke v Košiciach kradli za bieleho dňa. Neodradila ich ani bezpečnostná kamera

Krádeže sú tu časté.

Zlodeji na detskej železničke v Košiciach kradli za bieleho dňa. Neodradila ich ani bezpečnostná kamera
Zlodeji na snímke z bezpečnostnej kamery z Detskej železnice Košice. Foto: RTVS

Na detskej historickej železnici v Košiciach sa znova kradlo. Páchateľ mal so sebou aj komplica. Do budovy sa vlámali počas dňa.

Na záberoch z bezpečnostnej kamery vidieť, ako sa páchatelia pokúšajú vypáčiť okno. To sa im ani po niekoľkých minútach nepodarilo. Hľadali preto iný spôsob, ako sa do budovy dostať. Muž sa do pokladne napokon vlámal cez záchodové okno a neodradila ho ani kamera, ktorá je hneď vedľa neho.

Zlodeji prišli v čase, keď na železničke boli ešte zamestnanci. Pokladník len tesne pred lúpežou z miestnosti odišiel ukázať zákazníkovi suveníry. „Keď som sa vrátil, tak som zistil, že mi chýba takáto kapsička s osobnými vecami. Do 100 eur tam bolo, nejaké doklady a kľúče,“ priblížil poškodený pokladník košickej Detskej železnice Jakub Pohly.

„Polícia prijala dve oznámenia, ktoré nateraz objasňuje ako priestupky proti majetku. Nie je vylúčené, že po doplnení, analýze a vyhodnotení všetkých potrebných podkladov bude vec postúpená do trestného konania,“ uviedla hovorkyňa Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Krádeži na Detskej železnici Košice sa venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

Krádeže sú tu časté

Detská historická železnička sa roky borí s finančnými problémami. Krádeže sú tu časté. Aj pred týždňom sa niekto pokúšal dostať do pokladne. V minulosti ukradli železničné podvaly v hodnote 1 500 eur.

„My sa tu snažíme vytvoriť nejakú komunitu pre mladých, aby sa neflákali, aby mali nejaký cieľ a stále niekto príde a snaží sa to poškodiť,“ povedal vedúci prevádzky Detskej železnice Peter Kočiško.

Polícia po páchateľoch pátra. A vyzýva ľudí, ak ich na záberoch spoznajú, nech zavolajú na políciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny