Na hlavný obsah

Azerbajdžanské sily narušili prímerie s Arménskom: Útočia na Náhorný Karabach

V Stepanakerte počuť sirény a paľbu.

Azerbajdžanské sily narušili prímerie s Arménskom: Útočia na Náhorný Karabach
Azerbajdžan porušil prímerie s Arménskom. Foto: RTVS

Azerbajdžanské sily v utorok (19. 9.) popoludní miestneho času narušili prímerie s Arménskom a podnikajú raketové a delostrelecké útoky na Náhorný Karabach s prevažne arménskym obyvateľstvom, tvrdia podľa agentúry Armenpress miestne arménske úrady.

V Stepanakerte, správnom centre Náhorného Karabachu, sa ozývajú výbuchy, informuje server BBC News. Mesto intenzívne bombardujú azerbajdžanské sily, uviedol spravodajca agentúry Armenpress na mieste.

„Azerbajdžan začal rozsiahlu vojenskú ofenzívu proti republike Arcach (arménsky názov pre neuznanú karabašskú republiku, pozn. ČTK). V tejto chvíli je pod intenzívnou paľbou administratívne stredisko Stepanakert aj ďalšie mestá a dediny,“ citovala agentúra Armenpress vyjadrenie arménskych úradov v Náhornom Karabachu.

Súdiac podľa videí na sociálnych sieťach sú v Stepanakerte počuť sirény a paľbu.

Azerbajdžan krátko predtým, ako prišli správy o ostreľovaní Náhorného Karabachu, informoval o začatí „lokálnej“ protiteroristickej operácie v tejto oblasti. Tú vysvetlil ako nutnú reakciu na kroky arménskej armády, ktorá podľa neho pravidelne ostreľovala azerbajdžanské pozície a kladie míny na azerbajdžanskom území. Azerbajdžanské ministerstvo obrany podľa azerbajdžanskej agentúry APA uviedlo, že pri operácii sa zameria výlučne na armádne ciele.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet