Na hlavný obsah

Deti v Rudňanoch poškodili niekoľko autobusov, vodiči sa tam báli chodiť. Dopravca pristúpil k ráznemu riešeniu

Rozhodnutie robí problémy najmä starým a chorým ľuďom.

Deti v Rudňanoch poškodili niekoľko autobusov, vodiči sa tam báli chodiť. Dopravca pristúpil k ráznemu riešeniu
Autobusy v Rudňanoch nezastavujú na problémových zastávkach. Foto: RTVS

Po tom, ako v Rudňanoch poškodili deti niekoľko autobusov, dopravca pristúpil k ráznemu riešeniu. Na jednej zo zastávok v obci už autobusy nezastavujú. Starým a chorým ľuďom toto rozhodnutie spôsobuje problémy.

Na autobusovej zástavke pri jednej z osád v obci Rudňany vodiči autobusu ľuďom už nezastavia. “Dochádzalo k permanentnému poškodzovaniu majetku. A k ohrozovaniu cestujúcich a najhoršie, čo môže byť, k ohrozovaniu vodičov,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti Eurobus Ľubomír Pastiran.

Dopravca tam musel riešiť aj iné ako škodové udalosti. “Fyzické aj verbálne napadnutia, vodičov nevynímajúc. Boli to desiatky prípadov za posledné roky,“ dodal.

Téme sa venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Vodiči odmietali jazdiť

Vodiči na linke SNV – Rudňany – Poráč odmietajú jazdiť. “Boli časy, kedy prišiel každý deň jeden autobus rozbitý z tej linky. Je to veľká katastrofa. Musel som aj zavrieť dvere a ujsť zo zastávky, lebo by mi rozbili komplet celý autobus. Tá trasa je asi najhoršia. Každý vodič, ktorý tam ide, ide so strachom,“ povedal šofér autobusu na linke SNV- Rudňany Peter Mikuš.

Keďže pri miestnej osade Zabijanec už autobus nestojí, ľudia musia prejsť k najbližšej zástavke navyše približne 800 metrov. Najmä starým a chorým ľuďom to spôsobuje veľké problémy. Pomôcť má obecná hliadka.

Vedenie spoločnosti Eurobus tvrdí, že autobusy na tejto zástavke nebudú zastavovať dovtedy, kým sa správanie miestnych nezlepší.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny