Na hlavný obsah

Igorovi Matovičovi kampaň nefunguje, je to nepopulárny politik. Odborník na marketing zhodnotil incident s Robertom Kaliňákom

Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície.

Igorovi Matovičovi kampaň nefunguje, je to nepopulárny politik. Odborník na marketing zhodnotil incident s Robertom Kaliňákom
Na snímke Igor Matovič. Foto: SITA/Milan Illík

Lídrovi OĽANO Igorovi Matovičovi jeho predvolebná kampaň boja proti mafii nefunguje. Stačí mu len tak-tak na úroveň zvoliteľnosti do parlamentu, zhodnotil odborník na marketing Pavol Minár. Táto kampaň podľa Minára nie je pre väčšinu populácie relevantná. „Matovič hrá o svojich sedem percent, ktoré potrebuje, aby sa dostal do parlamentu,“ myslí si Minár.

Matovič v stredu (13. 9.) ráno narušil tlačovú konferenciu strany Smer-SD na tému migrácie a dostal sa do konfliktu s exministrom vnútra Kaliňákom. Ten eskaloval až do fyzickej potýčky. Matovič vyhlásil, že práve Smer-SD prijal legislatívne zmeny, týkajúce sa vydávania povolení migrantom, ktoré teraz strana kritizuje.

Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, má ho zaznamenaný na odevných kamerách a bude ho vyhodnocovať. Záznam incidentu uverejnila na sociálnej sieti aj samotná strana OĽANO.

Podľa experta je možné, že Matovičovi „boxerský úder aktivistu zo Smeru pomôže“, a exminister financií tak pre svoje hnutie získa potrebný počet hlasov na preniknutie do parlamentu. „Matovič je však stále nepopulárny politik,“ upozorňuje Minár s tým, že OĽANO a priatelia sú stále na hranici zvoliteľnosti. Matovič podľa Minára nemá program, má len hranie o mediálnu prítomnosť.

Politická kampaň je súboj

Odborník zdôraznil, že prirodzenou súčasťou politickej kampane je súboj. „V politickej kampani by ste mali ľudom povedať, prečo by mali voliť vás a prečo by nemali voliť niekoho iného. To patrí ku kampani – vymedzovanie sa voči konkurentom je jej súčasťou. Celkom určite do politickej kampane nepatrí fyzické násilie, to nepatrí do civilizovanej spoločnosti. To si musia uvedomiť všetci, ktorí sa na incidente zúčastnili,“ vyhlásil.

Minár dodal, že o incidente sa bude hovoriť niekoľko dní a môže mať negatívny dosah na spoločnosť. „Niekto si môže povedať, že keď s niekým na ulici nesúhlasí, tak má právo po ňom skočiť a fyzicky ho napadnúť. Slovensko je rozdelená krajina a je len otázkou času, kedy sa začneme na ulici biť, lebo politici nám to normalizujú,“ uzavrel.

Celý rozhovor s odborníkom na marketing Pavlom Minárom si môžete vypočuť tu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko