Na hlavný obsah

Jedna obeť a dvaja zranení: Havária na východe sa skončila tragicky

Mladší vodič absolvoval dychovú skúšku, výsledok bol negatívny.

Jedna obeť a dvaja zranení: Havária na východe sa skončila tragicky
Dopravná nehoda pri Bijacovciach sa skončila tragicky. Foto: TASR/Roman Hanc

Jednu obeť a dvoch zranených si v nedeľu večer vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala na ceste prvej triedy I/18 v križovatke v smere na Bijacovce (okr. Levoča). Ako informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na mieste nehody dvoch áut krátko pred 20:30 zasahovali štyria hasiči s jedným kusom techniky.

Hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Ligdayová neskôr spresnila, že pri nehode za Spišským Podhradím prišiel v nedeľu o život 62-ročný muž. Vodičom druhého auta bol 43-ročný muž. Polícia podľa jej slov skúma presnú príčinu dopravnej nehody a bude zároveň skúmať aj mieru zavinenia účastníkov.

„Mladší z vodičov bol na mieste podrobený dychovej skúške na alkohol, výsledok bol negatívny, čo sa týka zranení, podľa predbežného vyjadrenia lekára, utrpel tento vodič ľahké zranenia,“ uviedla. Na vozidlách vznikla škoda za viac ako 17-tisíc eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade začal v prípade podľa hovorkyne stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny