Na hlavný obsah

Majstrom sveta možno nepomôže v kvalifikácii o postup na MS 2026 najväčšia hviezda, trápi ju únava

Lionel Messi však spolu s tímom do Bolívie odcestoval.

Majstrom sveta možno nepomôže v kvalifikácii o postup na MS 2026 najväčšia hviezda, trápi ju únava
Kapitán Argentíny Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi síce odcestoval s národným tímom na utorkový druhý zápas v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2026 v USA, Kanade a Mexiku do hlavného mesta Bolívie, ale nemusí v ňom nastúpiť. Podľa trénera Lionela Scaloniho trápi 36-ročného sedemnásobného víťaza Zlatej lopty únava a o jeho štarte v dueli v La Paz sa rozhodne až krátko pred výkopom.

Messi zažiaril hneď v úvodnom zápase kvalifikácie, keď vo štvrtok zariadil víťazstvo Argentíny 1:0 nad Ekvádorom v Buenos Aires gólom z priameho kopu v 78. minúte. Pre útočníka amerického Interu Miami zo zámorskej MLS to bol 104. gól v 176. reprezentačnom dueli a celkovo 29. v bojoch o MS, čím vyrovnal rekord Uruguajčana Luisa Suáreza. Obaja spolu hrávali v španielskom klube FC Barcelona.

Argentínčania nastúpia v utorok na štadióne Hernanda Silesa vo výške viac než 3-tisíc metrom nad morom, čo by mohlo Messimu a ďalším starším hráčom robiť problémy. Scaloni na predzápasovej tlačovej konferencii nevylúčil, že nasadí od začiatku Ángela Di Maríu a Juliána Álvareza, namiesto ktorých hrali vo štvrtok v základnej zostave Nicolás González a Lautaro Martínez. Skúsený kouč má za sebou presne päť rokov na lavičke „Albicelestes“ a za ten čas s tímom neprehral ani raz v bojoch o „mundial“.

Po prvom kole juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2026 sú na čele 10-člennej tabuľky Brazílčania. Okrem nich majú na konte po tri body aj výbery Uruguaja, Argentíny a Kolumbie na druhom až štvrtom mieste. Na ďalších dvoch priečkach sú Paraguaj a Peru a jedným bodom. Tímy Venezuely, Čile, Bolívie a Ekvádora zatiaľ nebodovali. Priamo na šampionát postúpi najlepších šesť mužstiev, siedme zabojuje o účasť v medzikontinentálnej baráži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport