Na hlavný obsah

NAKA zasiahla pre podozrenia z rozkrádania peňazí vo vojenskom spravodajstve

Medzi obvinenými je známy podnikateľ Michal Gučík.

NAKA zasiahla pre podozrenia z rozkrádania peňazí vo vojenskom spravodajstve
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasiahla v utorok (19. 9.) pre podozrenia z rozkrádania peňazí vo vojenskom spravodajstve. Podľa informácií portálu aktuality.sk NAKA v rámci akcie Vírus obvinila podnikateľa Michala Gučíka, exriaditeľa vojenských tajných Jána Balciara a aj exšéfa obranného spravodajstva Ľubomíra Skuhru.

Akcia Vírus sa má týkať deviatich podozrivých. Policajný prezident Štefan Hamran avizoval na jedenástu hodinu tlačovú besedu.

Michal Gučík je osobným priateľom generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Gučík mal vždy v minulosti blízko k mnohým politikom, istý čas pôsobil ako generálny riaditeľ televízie TA3.

Exriaditeľ vojenských tajných Ján Balciar sa v minulosti preslávil svojím rozsiahlym majetkom. Šéfom Vojenského spravodajstva sa stal v čase jeho vzniku – v čase spojenia Vojenskej spravodajskej služby (VSS) a Vojenského obranného spravodajstva (VOS).

Podľa správy o tunelovaní VSS mal byť aj Balciar pôvodne beneficientom jedného z predajov – nakoniec sa však nezrealizoval.

Exšéf obranného spravodajstva Ľubomír Skuhra si prešiel Policajným zborom, Slovenskou informačnou službou či Vojenským obranným spravodajstvom. V čase, keď Skuhra viedol Vojenské obranné spravodajstvo, sa objavili informácie, že malo dochádzať k jeho tunelovaniu. Skuhra bol v kontakte aj s podnikateľom Marianom Kočnerom. 

Téme sme sa venovali aj v Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko