Na hlavný obsah

OĽANO má nulový koaličný potenciál, tvrdí Gröhling zo SaS. Hovorí o hlasoch vyhodených do koša

Remišová osočila SaS, že vie len útočiť a urážať.

OĽANO má nulový koaličný potenciál, tvrdí Gröhling zo SaS. Hovorí o hlasoch vyhodených do koša
Poslankyňa Veronika Remišová (Za ľudí) a poslanec Branislav Gröhling (SaS) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Foto: RTVS

Hnutie OĽANO má podľa poslanca SaS a exministra školstva Branislava Gröhlinga nulový koaličný potenciál. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy s tým, že o prípadnej povolebnej spolupráci s koalíciou OĽANO-Za ľudí-Kresťanská únia je zbytočné hovoriť.

Gröhling to argumentoval tým, že OĽANO si ako jednu z podmienok povolebnej spolupráce stanovilo prijatie 500-eurovej odmeny za účasť v parlamentných voľbách. Tým sa vymedzilo proti ostatným stranám, ktoré jej návrh v parlamente nepodporili.

„OĽANO je Čierny Peter slovenskej politiky. Sú to vyhodené hlasy do koša a zablokované miesta v parlamente,“ uviedol bývalý minister. Poslankyňa Veronika Remišová (Za ľudí) podľa neho urobí pre stoličku v parlamente čokoľvek a pokriví aj hodnoty, ktoré vyznáva.

Exministerka investícií si nemyslí, že si touto podmienkou zúžili možnosti povolebnej spolupráce. Hovorí, že sa o tom bude diskutovať až po voľbách a teraz sa treba sústrediť na to, kto je úhlavným nepriateľom. Takto označila strany Smer-SD, Hlas-SD a hnutie Republika.

„Radšej pôjdete do koalície s Hlasom, ktorý momentálne spochybňuje vyšetrovanie, chce zrušiť Špecializovaný trestný súd a špeciálnu prokuratúru, pridáva sa k najhorším spodným prúdom Smeru, a tí vám neprekážajú. Prekáža vám protikorupčná koalícia,“ povedala Remišová.

Gröhling: Remišová oklamala Kisku

Gröhling slovne zaútočil na Remišovú aj v súvislosti so stranou Za ľudí. Tvrdí, že oklamala exprezidenta Andreja Kisku, prevzala vedenie strany a pošliapala hodnoty, ktoré zastával. „Spravili ste z tejto politickej strany nejakú politickú paródiu na politickú stranu,“ zdôraznil.

Pokračoval, že oklamala aj mnohých členov v strane, ktorí od nej poutekali, a neposlednom rade aj voličov, ktorí „si mysleli, že budú voliť Za ľudí, ale od prvého dňa ste boli len nejaká pobočka OĽANO a robili ste to, čo vám prikázal Igor Matovič“.

Dodal, že po Remišovej zostanú iba nevyčerpané eurofondy a notebooky v záložniach, ktoré tam dávajú mladí ľudia a ich rodičia.

Predsedníčka Za ľudí sa ohradila, že jediným cieľom SaS je len útočiť, ponižovať, znevažovať a urážať. Slová poslanca Gröhlinga označila za klamstvá.

„Preto naša politika vyzerá tak, ako vyzerá, pretože sem do štúdia prídu takí politici ako zo strany SaS a útočia osobnými urážkami,“ myslí si Remišová. Dodala, že predchádzajúceho volebného programu splnili 400 bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko