Na hlavný obsah

VIDEO: V predvolebnom boji opäť lietali päste. T. Holkovič z OĽANO sa po incidente vzdal kandidatúry

Potvrdila to líderka kandidátky Erika Jurinová.

Kandidát hnutia OĽANO v nadchádzajúcich parlamentných voľbách a bývalý majster sveta v kickboxe Tomáš Holkovič sa vzdal kandidatúry. Urobil tak pre účasť na potýčke v bratislavskej Petržalke počas mítingu strany. Na sociálnej sieti priblížil, že šlo o reakciu na provokáciu a na pľuvance do tváre. Za svoje konanie sa ospravedlnil.

Vo videu, ktoré sa objavilo na sociálnej sieti TikTok, Holkovič dvakrát udrel päsťou iného muža. Tvrdil, že pästiam prechádzalo opľutie zo strany napadnutého muža.

Zdroj: TikTok/@marek.kurta

V relácii V politike v televízii TA3 potvrdila stiahnutie Holkovičovej kandidatúry líderka kandidátky hnutia Erika Jurinová. „Tento kandidát dal okamžite informáciu, že sa vzdáva miesta na kandidátke,“ povedala Jurinová. Doplnila, že hnutie vo veci vyvodilo zodpovednosť.

„Odsudzujeme násilie. Fyzické násilie v slušnej spoločnosti nemá miesto,“ podčiarkol líder hnutia Igor Matovič na nedeľnej tlačovej konferencii. Berie na vedomie Holkovičovo rozhodnutie. Ak by k nemu nepristúpil sám, odvolalo by ho hnutie.

Bývalý kandidát, ktorý figuroval na 44. mieste kandidátnej listiny trojkoalície OĽANO, KÚ a Za ľudí, sa ospravedlnil vo videu, ktoré uverejnil na sociálnej sieti. „Hneď po incidente som požiadal o stiahnutie z kandidátky,“ povedal na nahrávke.

Pozrite si reportáž z vysielania na tému násilných incidentov v politike, ktorú pripravila redaktorka RTVS Barbora Bodáková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko