Na hlavný obsah

Parlament aj Bratislavský hrad počas sviatku Dňa ústavy otvoria pre verejnosť. Návštevníkov čaká bohatý sprievodný program

Prvú skupinu parlamentom prevedie Boris Kollár.

Parlament aj Bratislavský hrad počas sviatku Dňa ústavy otvoria pre verejnosť. Návštevníkov čaká bohatý sprievodný program
Návštevníkov čaká prehliadka priestorov Národnej rady SR aj Bratislavského hradu. Foto: koláž RTVS

Národnú radu SR a Bratislavský hrad v piatok (1. 9.) otvoria pre verejnosť. Pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ústavy SR čaká návštevníkov bohatý sprievodný program. Prvú skupinu návštevníkov prevedie osobne aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

„Zoberiem prvú skupinku detí, rodičov, ktokoľvek, kto bude prvý, tak ho prevedieme plénom, grémiom, ministerským klubom, proste celou NR SR kde zasadáme,“ povedal Kollár.

Otvorili tiež priestory Bratislavského hradu, kde bude prehliadka zadarmo. „Jednak to budú aj reprezentatívne priestory, kde sa prijímajú najvyššie štátne delegácie, ale zároveň to bude aj prehliadka múzea,“ priblížil predseda parlamentu.

Okrem iného je pripravená aj prehliadka keltsko-rímskej cesty, ukážky pohotovostného a policajného útvaru finančnej správy, vrtuľník, ale aj kukláči. „Hlavne deti tu môžu mať veľmi príjemný deň,“ skonštatoval Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny