Na hlavný obsah

V Levoči sa pod domiešavačom zrútil most. Obyvatelia mestskej časti zostali odrezaní od sveta

Vodič zrejme odignoroval značenie.

V Levoči sa pod domiešavačom zrútil most. Obyvatelia mestskej časti zostali odrezaní od sveta
Pod domiešavačom sa prelomil most. Foto: RTVS

V Levoči vyhlásili mimoriadnu situáciu. V časti Levočská dolina sa ráno zrútil most a prelomil sa na dve časti. K nehode došlo po tom, čo sa plne naložený ťažký domiešavač s betónom presúval na stavenisko.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Na moste je osadená značka s maximálnou nosnosťou 16 ton, ktorú vodič nerešpektoval. „Došlo tu zrejme k ľudskému zlyhaniu, kedy na konštrukciu mosta vošiel domiešavač, ktorý takmer dvojnásobne prevyšoval únosnosť mostu a v dôsledku toho došlo ku deštrukcii mostnej konštrukcie,“ priblížil zástupca primátora mesta Levoča Pavol Papcún. Domiešavač mieril do prevádzky Lesov mesta Levoča, kde prebieha rekonštrukcia, dodal.

Papcún informoval, že v súčasnosti zabezpečujú prejazd motorových vozidiel do tejto časti a zabezpečujú pontónové premostenie. Z domiešavača museli odčerpať betón, aby ho následne mohli vyslobodiť žeriavom.

Ide o chatovú oblasť, v ktorej sa nachádzajú aj obyvatelia Levoče. Mnohí tak zostali odrezaní od sveta a nemajú prístup k potravinám či k zdravotnej starostlivosti.

„Veľmi promptne zriaďujeme pontónové premostenie. Momentálne sa pripravuje miesto, na ktorom sa uloží a pripravujú sa aj všetky potrebné kapacity, čiže pevne verím, že ešte v priebehu dnešného dňa bude zriadené pontónové premostenie tak, aby prejazdnosť motorovými vozidlami do tejto lokality bola čo najskôr zabezpečená,“ upresnil zástupca primátora.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny