Na hlavný obsah

Poslanci mali hlasovať o novele zákona o pobyte cudzincov, parlament však nebol uznášaniaschopný

Schôdzu sa poslanci pokúšali otvoriť dvakrát.

Poslanci mali hlasovať o novele zákona o pobyte cudzincov, parlament však nebol uznášaniaschopný
Pohľad do rokovacej sály NR SR v zimnej jazdiarni Bratislavského hradu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Poslanci Národnej rady (NR) SR mali v piatok (8. 9.) hlasovať o novele zákona o pobyte cudzincov, ktorá by zabezpečila, že by sa z povinnosti vydávania potvrdenia o zotrvaní na území Slovenska cudzincom stala možnosť.

Pri prvom pokuse otvoriť 103. schôdzu sa však prezentovalo 65 poslancov, a teda parlament nebol uznášaniaschopný. Na otvorenie schôdze sa musí prezentovať aspoň 76 poslancov.

Poslanci neboli úspešní ani pri druhom pokuse o otvorenie tejto schôdze o 11.15 h. V pléne sa prezentovalo len 50 poslancov, a teda parlament opäť nebol uznášaniaschopný. Túto schôdzu v zmysle rokovacieho poriadku presunuli na pondelok (11. 9.) o 9.00 h. Ak národná rada uznášaniaschopná ani vtedy, poslanci sa ju pokúsia otvoriť opäť o 10.00 h.

Ide o vládny návrh. Policajti podľa neho už nebudú vydávať doklad o zotrvaní na území Slovenskej republiky každému nelegálnemu cudzincovi, ktorého nie je možné vyhostiť, najmä nie cudzincovi, ktorý migruje cez územie SR do iného štátu. Cieľom návrhu je uľahčiť vyhostenie nelegálnych migrantov, ako aj odradiť ďalších od príchodu na Slovensko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko