Na hlavný obsah

Poslancom sa opäť nepodarilo otvoriť ani jednu z troch mimoriadnych schôdzí, parlament nebol uznášaniaschopný

Mimoriadne schôdze sa pokúšali otvoriť druhý deň po sebe.

Poslancom sa opäť nepodarilo otvoriť ani jednu z troch mimoriadnych schôdzí, parlament nebol uznášaniaschopný
Na snímke poslanci Národnej rady Slovenskej republiky. Foto: TASR/Paver Neubauer

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani v piatok (8. 9.) ráno nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k téme nelegálnej migrácie. V rokovacej sále sa prezentovalo len 54 poslancov, NR SR nebola uznášaniaschopná. Neotvorili ju ani na druhýkrát, kedy sa prezentovalo 61 poslancov. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) 100. schôdzu preto ukončil.

Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Chce, aby parlament uznesením požiadal vládu nariadiť dočasné obnovenie kontroly hraníc SR s Maďarskom. Vláda by tiež podľa návrhu uznesenia mala dôsledne uplatňovať readmisnú dohodu s Maďarskom.

Zákonodarcovia sa pokúsili o opätovné otvorenie aj 101. schôdze NR SR k zmenám vo fungovaní pohotovostí. Prezentovalo sa však len 61 poslancov, a teda nebola uznášaniaschopná. Výsledok bol identický aj pri ďalšom pokuse.

Poslancom sa nepodarilo otvoriť ani 102. schôdzu NR SR k zmene Trestného zákona. V pléne sa prezentovalo 48 poslancov, k otvoreniu boli potrební 76 zákonodarcovia. Kollár preto ukončil aj túto schôdzu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko