Na hlavný obsah

Predseda parlamentu zvolá tri mimoriadne schôdze: Týkajú sa migrácie, pediatrov a novely Trestného zákona

Vo štvrtok budú na programe tri mimoriadne schôdze.

Predseda parlamentu zvolá tri mimoriadne schôdze: Týkajú sa migrácie, pediatrov a novely Trestného zákona
Predseda parlamentu Boris Kollár zvolal na štvrtok (7. 9.) tri mimoriadne schôdze. Foto: TASR/Martin Baumann, Pavol Zachar

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolá na štvrtok 7. septembra tri mimoriadne schôdze. K nelegálnej migrácii, k stabilizácii v pediatrii a k novele Trestného zákona. Prvá so začiatkom o 10:00 sa bude týkať riešenia situácie s nelegálnymi migrantmi, žiada o ňu Smer-SD.

„Keďže ani armáda, ani polícia nekoná, a všetci sa len vyhovárajú, myslím si, že je absolútne na mieste ich dostať pod tlak,“ uviedol Kollár. Dodal, že jeho hnutie Sme rodina podporí otvorenie tejto mimoriadnej schôdze.

Nasledovať budú dve mimoriadne schôdze, o ktoré žiada vláda. Najprv pôjde schôdza o zmenách pohotovostí, na ktorú dodalo hnutie Sme rodina svoje podpisy. Hlasovať bude aj za otvorenie, program a „s vysokou pravdepodobnosťou aj za tento zákon“.

Hnutie, naopak, nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze k novele Trestného zákona, ktorá sa bude konať v reakcii na júnový prípad Andrey z Novej Dubnice, ktorú zavraždil páchateľ po dlhodobom prenasledovaní.

Podľa slov Kollára je to z dôvodu, že „niektoré politické strany chcú do dobrej myšlienky, ktorú chce riešiť premiér Ódor, vložiť rôzne pozmeňováky a na tom si vytĺkať tesne pred voľbami politický kapitál a robiť si tlačovky“. Predseda parlamentu zastáva názor, že novela Trestného zákona počká na novú vládu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko