Na hlavný obsah

VIDEO: Povinné tri body ostávajú na Slovane. Belasí sa však s Klaksvíkom poriadne natrápili

Víťazný gól strelil v 74. minúte Aleksandar Čavrič.

VIDEO: Povinné tri body ostávajú na Slovane. Belasí sa však s Klaksvíkom poriadne natrápili
Na snímke hráč Slovana Vladimír Weiss ml. oslavuje gól . Foto: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy víťazstvom 2:1 nad faerským majstrom KÍ Klaksvík.

Víťazný gól strelil v 74. minúte Aleksandar Čavrič a jeho tím tak figuruje v tabuľke A-skupiny na druhom mieste za OSC Lille. Slovenský majster sa predstaví v EKL najbližšie 5. októbra na pôde Olimpije Ľubľana.

Slovan kontroloval hru celý prvý polčas, no v koncovke sa nepresadil. Z prvej strely do priestoru bránky naopak otvorili skóre hostia vďaka Denimu Pavlovičovi v 49. minúte.

Už o päť minút neskôr vyrovnal kapitán Vladimír Weiss, ktorý bol v základe prvýkrát od začiatku augusta. O triumfe potom rozhodol Čavrič po centri od Tigrana Barseghjana.

ŠK Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík 2:1 (0:0)

Góly: 54. Weiss 74. Čavrič 49. Pavlović. ŽK: Savvidis, Lovat – Pavlovič, Andreasen, Danielsen. Rozhodovali: Ciochirca – Weiss, Obritzberger (všetci Rak.), 12.454 divákov

Zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Borjan – Blackman, Bajric, Wimmer, Lovat – Savvidis, Kankava, Tolic – Strelec, Čavričč, Weiss ml.

KÍ Klaksvík: Johansson – Forren, Faero, Petersen – Da Silva, Andreasen, Pavlovic, Danielsen – Joensenm Gussias, Frederiksberg

I. polčas

Do zápasu vstúpili lepšie domáci, loptu držali na kopačkách a ofenzívnu akciu sa snažili kombinačne. Iniciátorom bol spočiatku kapitán Weiss, o chvíľu to Slovan skúšal aj po krídlach. Tak sa dostal do nádejnej pozície Strelec, ktorý mal po spätnej prihrávke od Čavriča poloodkrytú bránu.

V siedmej minúte mohol otvoriť skóre zápasu Strelec:

Jeho pokus však stopér Forren zblokoval na rohový kop. „Belasí“ strážili mierne pokusy hostí o brejk aj s pomocou brankára Borjana a sami sa ďalej snažili kombinovať. Výstavnú prihrávku za obranu dostal Blackman, no brankár Johansson vybehol a šancu zneškodnil.

Klaksvík začal napádať o niečo aktívnejšie, no hru kontroloval naďalej jeho súper. Ďalšia šanca domácich prišla po Blackmanovom centri do pokutového územia, ktorý poslal hlavou tesne nad brvno Čavrič.

Rovnako neúspešne sa skončila aj šanca Čavriča:

Srbskému kanonierovi poslal o niekoľko minút spätnú prihrávku z kraja malého vápna Tolič, strelecký pokus však zablokovala obrana hostí. Po polhodine stretnutia sa hralo aj na polovici Slovana, no hostia si výraznejšiu šancu nevypracovali.

II. polčas

Slovan sa pokúsil po prestávke o rýchly gól, no Čavrič poslal Blackmanov center opäť privysoko. Z prvej strely na bránu naopak ťažili hostia, z rohového kopu poslal loptu prudko k vzdialenejšej žrdi Frederiksberg a z bezprostrednej blízkosti skóroval Pavlovič.

Po štyroch odohraných minútach v druhom polčase otvoril skóre Deni Pavlović:

Hostia však viedli len päť minút – ofenzívnu akciu Slovana začal Čavrič, ktorý našiel priamo pred bránou Weissa a kapitán tímu z prvej vyrovnal skóre.

O päť minút neskôr sa Weissovi podarilo vyrovnať:

Po hodine hry poslal nádejnú prudkú strelu spoza šestnástky domáci Tolič a o dve minúty neskôr mohol skórovať z brejku. Do úniku ho poslal Strelec, no Chorvát ťahal za kratší koniec vo fyzickom súboji.

Vtedy pristúpil tréner Weiss k striedaniu a ofenzívnu trojicu oživil o Barseghjana. Ten poslal po ôsmich minútach na ihrisku ďalekonosný center k vzdialenejšej žrdi, Petersen si nepokryl Čavriča a ten poslal svoj tím do vedenia hlavičkou.Gól platil aj po prešetrení systémom VAR pre možný ofsajd.

Čavrič posiela Slovan do vedenia:

Na opačnej strane sa dostal do obrovskej šance práve Petersen, z hranice malého vápna zakončil z prvej, no Borjan vytiahol elitný zákrok. V úplnom závere mu však lopta vypadla ďaleko od bránky a hostia mali veľkú šancu vyrovnať. Obrana však zastúpila Borjana a Klaksvík nevyťažil nič ani z následného rohového kopu.

Domáci si v závere poriadne vydýchli:

Pozrite si, čo povedal po zápase tréner Vladimír Weiss st.:

Dominika Komrhelová vyspovedala aj strelca víťazného gólu:

Svoj pohľad na duel poskytol aj Vladimír Weiss ml.:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport