Na hlavný obsah

Prieskum Sanep: OĽANO by ostalo mimo parlamentu. Takmer 20 percent ľudí nechce prísť voliť

Voľby by vyhral Smer-SD.

Prieskum Sanep: OĽANO by ostalo mimo parlamentu. Takmer 20 percent ľudí nechce prísť voliť
Poslanci v rokovacej sále parlamentu. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ak by boli parlamentné voľby na prelome augusta a septembra, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 21,4 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Sanep pre spravodajskú televíziu TA3.

Druhé miesto by podľa prieskumu obsadilo Progresívne Slovensko so ziskom 15,6 percenta hlasov. Tretí by skončil Hlas-SD so ziskom rovných 15 percent.

Téme sme sa venovali v spravodajstve RTVS:

Nasledovali by Republika (8,4 percenta) a koalícia OĽANO-Za ľudí-KÚ, ktorá by sa však so ziskom 6,5 percenta do Národnej rady SR nedostala. Ako koalícia totiž potrebuje minimálne sedempercentnú podporu voličov.

Ďalej by sa do parlamentu dostali strana SaS (6,1 percenta), KDH (6 percent), Sme rodina (5,9 percenta) a SNS (5,5 percenta).

Pred bránami Národnej rady by ostali Demokrati (3 percentá), Aliancia-Szövetség (2,7 percenta), ĽSNS (2 percentá) aj zoskupenie Modrí/Most-Híd (1,2 percenta).

Podľa výsledkov volieb by Smer-SD získal v parlamente 38 kresiel, Progresívne Slovensko 28, Hlas-SD 26, Republika 15, Sme rodina, SaS a KDH zhodne po 11 a SNS 10 kresiel.

Rozhodnutých pre účasť na voľbách je podľa prieskumu 65,9 percenta respondentov. Naopak, voliť určite nepôjde 19,2 percenta. Celkovo 14,9 percenta opýtaných s rozhodnutím váha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko