Na hlavný obsah

Prokurátor podal obžalobu na bývalého šéfa polície Petra Kovaříka

Týka sa akcie inšpekčného tímu Oblúk.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého šéfa polície Petra Kovaříka
Bývalý policajný prezident Peter Kovařík. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka. Čelí obvineniu, že zmaril akciu inšpekčného tímu Oblúk pod vedením Diany Santusovej. Upozornil na to portál aktuality.sk.

Prokurátor podal obžalobu pre zločin zneužívania právomocí verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Kovařík svoju vinu od začiatku odmieta.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava 25. septembra 2023 podal Mestskému súdu Bratislava I obžalobu na obvineného P. K. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti,“ uviedol hovorca.

Exšéfa polície obvinili v auguste 2021. Podozrivý je zo zmarenia prebiehajúceho zásahu zadržiavania, ako aj vykonania trestnoprocesných úkonov s osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom.

Kovaříka od septembra 2020 poverili dočasným riadením Policajného zboru. Koncom januára 2021 ho po výberovom konaní do funkcie prezidenta Policajného zboru vymenoval vtedajší minister vnútra Roman Mikulec. K 15. septembru 2021 sa vzdal funkcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko